Jos, Dăncilă! Să vină Convenția Democratică 2.0!

În România ultimilor ani politica a însemnat PSD și tabăra adversă, ce poate fi numită generic ,,m..e PSD!” datorită (sau din cauza) acestui slogan repetat obsesiv. Nu există stângă sau dreaptă. Cine nu e cu PSD zice expresia de mai sus și s-a poziționat. Social – democrații nu au pierdut doar alegerile. Au pierdut benzina, au pierdut suflul popular – element fără de care nu mai poți guverna. E drept că se spune ,,dacă vrei să guvernezi, nu te uita la sondajele de opinie”, dar aici nu mai e vorba de sondaje. PSD – ului i s-a întors oglinda realității în față. Acestea fiind spuse, orice zi de la Dumnezeu sau de la Iohannis petrecută la guvernare sfâșie partidul pe interior și pe exterior.

Alegerile anticipate sunt un vis prea îndepărtat. O nouă majoritate parlamentară ar rezolva angoasele populare. E perfect legitim să vină la Palatul Victoria forțele politice care au câștigat alegerile și care au ,,vânt în pânze”. Adică toate celelalte, mai puțin PSD și ALDE. De ce să se teamă domnii Orban, Ponta, Barna, Cioloș, Hunnor și Băsescu de guvernare. Cei mai mulți dintre ei n-ar fi la prima trecere pe la putere. Au experiență, au electorat, poftiți de guvernați! Cum să mai conducă Dăncilă și Oprișan? Ce-o să le spună liderii opoziției propriilor votanților? ,,Băi, fraților, noi am făcut ditamai psihoza socială contra lui Dragnea și a PSD – ului așa, la mișto. Că doar nu vreți să ne asumăm acum guvernarea?!” Dar de ce nu? 

Ce-ar fi mai tare ca un guvern PNL – USR – PLUS – Pro România – UDMR – PMP? Adică un fel de Convenția Democratică 2.0 cu partide de dreapta, de stânga, etnice și altele nedefinite doctrinar, adunate la ,,cașcaval”. Așa s-a guvernat și în anii Convenției, cu țărăniști, liberali, socialiști (PD), unguri, ecologiști, băieți și fete din alianțe civice… Vă amintiți cum guvernul nu se aduna în ședințe până nu se întrunea Consiliul Politic Consultativ (CoCoPo) al alianței? O bălăcăreală săptămânală care ținea ore în șir și în urma căreia mai rău se certau decât se înțelegeau? Păi cum să nu-ți dorești un CoCoPo pe stil nou, cu Chichirău, Ponta, Tudose, Caramitru jr, Cioloș, Sigartău, Orban și Hunnor? Vă amintiți celebrul algoritm prin care erau numiți oamenii tuturor partidelor de la guvernare în diverse funcții? Adică dacă directorul general era țărănist, următoarele funcții trebuiau preluate de liberali, pediști, udemeriști, alianțo – civiști etc. N-ar fi bun un amenea algoritm care să sature pofta oamenilor lui Buican, Gheorghiu, Giosan și Mihai Persu (cel mai cunoscut lider al Pro România de la Vâlcea)? Ba da! Deci, să fie!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like