La ordinul PNL și cu complicitatea PSD, senatorul Bulacu a votat contra amânării plății ratelor

Ieri, 31 martie, Senatul României a votat, în ședință online, proiectul de lege potrivit căruia persoanele fizice cu datorii la bănci și firmele aflate în insolvență pot să amâne plata ratelor. Proiectul a fost inițiat de PSD și a fost votat de 86 de parlamentari. Împotrivă au fost 27 de senatori și alți 17 s-au abținut. Printre cei care a votat împotrivă se află și sentorul liberal vâlcean Romulus Bulacu. Fiind multimilionar în euro n-are cum să rezoneze la nevoile celor pentru care amânarea ratelor ar fi o imensă gură de oxigen în această perioadă. Și chiar dacă n-ar fi fost un magnat, Bulacu n-ar fi fost lăsat de partid să voteze altfel decât a făcut-o. 

,,Nu am votat proiectul de lege pentru că este mai avantajoasă Ordonanța propusă de guvern. Are studiu de impact” a motivat Romulus Bulacu. Totuși, OUG – ul propus de Ministerul Finanțelor Publice a fost retras de ministrul Florin Cîțu…pentru completări. Așa că singura varianta legală prin care se pot face aceste înlesniri la plata ratelor este, deocamdată, proiectul abia trecut de Senat și pentru care Camera Deputaților este for decisiv. 

În decembrie 2019, ÎCCJ s-a pronunțat definitiv pe dosarul în care Romulus Bulacu se judeca cu ANI, declarându-l incompatibul pe senator. Drept urmare, ar fi trebuit să i se întrerupă mandatul și să primească trei ani interdicție la orice candidatură. Pentru că Senatul nu a pus în aplicarea decizia ÎCCJ, ANI a emis o adresă în martie 2020 prin care a cerut încetarea mandatului. PSD are majoritate în plenul Senatului, are majoritate în biroul permanent și președinția forului. Cu toate acestea, acceptă complicitatea politică și penală (nerespectarea unei hotărâri judecătorești este prevăzută de Codul Penal) cu un adversar politic, doar pentru că Alina Gorghiu trage sfori. Aceeași Alina Gorghiu care este prietenă de familie cu Bulacu, că nu degeaba a chemat-o la botezul nepoatei. Pesediștii ar trebui să știe că pentru o faptă similară Călin Popescu Tăriceanu (fostul președinte al Senatului) are dosar penal. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like