Liberalii aruncă Vâlcea în haos! Prefectura, la mâna destinului contra Covid-19

Iresponsabilitatea PNL nu are pereche în ceea ce privește Vâlcea. Liberalii nu au numit subprefect după ce Tiberiu Costea a demisionat și s-a dus să candideze la Lungești, locul lui fiind luat de Sebastian Fîrtat. Așa cum deja se știe, tânărul prefect a fost depistat pozitic cu virusul Sars – Cov2, iar instituția Prefectului din Vâlcea a rămas necondusă. Fîrtat nu își poate îndeplini toate atribuțiile de acasă. Cine va conduce de mâine Comitetul pentru Situații de Urgență (CSU) din județ?
Răspunde președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, cu funcția și, eventual, cu capul, dacă instituțiile de resort rămân neconduse și necoordonate?!

Este pentru prima dată de la reînființarea instituției, după 1989, când Prefectura nu va fi condusă se prefect sau subprefect. În pripă s-a găsit o soluție de avarie (rămâne de văzut cât e de legală), potrivit căreia atribuțiile de conducere au fost delegate unei persoane din instituție. Redăm în totalitate comunicatul Prefecturii care nu uită să promită că la viitoarea ședință de Guvern va fi numit un subprefect. Dar până acum?!

“Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că prefectul Sebastian Fârtat a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în urma unui test efectuat astăzi la cerere, contracost.​În prezent, starea de sănătate a acestuia este bună și nu prezintă simptome specifice bolii. Menționăm, totodată, că prefectul județului a respectat tot timpul normele de prevenire și combatere a răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, la toate întâlnirile și ședințele pe care le-a avut în ultima perioadă, atât cu angajații instituției, cât și cu alte persoane din afara instituției, păstrând distanța fizică și purtând mască de protecție. Mâine, va fi realizată de către DSP Vâlcea și ancheta epidemiologică pentru a fi dispuse toate măsurile care se impun în acest caz, măsuri care vor fi respectate cu strictețe.  Pe perioada cât prefectul Sebastian Fârtat va fi în concediu medical, atribuțiile  acestuia ce privesc activitățile curente ale instituției au fost delegate, prin ordin de prefect, șefului Serviciului Financiar, Contabilitate, Resurse Umane și Administrativ, doamna Eugenia Stîngă. De asemenea, în următoarea ședință a Guvernului va fi numit și un subprefect pentru județul Vâlcea, care va prelua atribuțiile prefectului până la revenirea acestuia la serviciu” – se arată în comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like