Lovin: ,,Nu voi vota propunerea PSD – ALDE pentru Casa Regală. Cu orice risc!”

Deputatul vâlcean Dumitru Lovin (ALDE) a făcut o declaraţie curajoasă şi radicală vineri, 1 iunie, la Televiziunea VTV. Întrebat de realizatoarea emisiunii, Jana Sdreală, dacă va vota proiectul legislativ al coaliţiei de guvernare prin care Casa Regală va primii 800.000 anual de la statul român, Lovin a tranşat problema categoric.

,,Nu, cu votul meu….niciodată! O spun şi astăzi şi am mai spus-o şi în şedinţa de grup pe care am avut-o. Eu nu voi vota acest lucru, este o părere personală, am prea multe cunoştinţe despre ce a făcut regele Mihai şi camarila regală din perioada respectivă. Ştiu dezastrul care s-a abătut asupra ţării, la care a participat şi regele Mihai, iar eu nu voi vota această combinaţie. Indiferent ce se întâmplă, cu orice risc. De data aceasta, chiar cu orice risc nu votez pentru că ar însemna să-mi dau palme singur. Eu consider că susţin date istorice, date adevărate, care nu pot fi contrafăcute. În primul rând, Constituţia noastră nu prevede nimic legat de Casa Regală; nu are nici un articol în acest sens. Dacă tot vrem să facem asta, trebuie făcut referendum şi să punem întrebarea dacă vrem sau nu reabilitarea Casei Regale. Nu vreau să vorbesc despre motivul pentru care s-a propus această sumă, mă limitez la ce am spus. Nu mai comentez că, oricum, aş avea prea multe de spus şi nu vreau să mai intru în amănunte. Indiferent ce se întâmplă eu n-am să votez această iniţiativă” a spus Lovin.

Este binecunoscută atitudinea dură pe care deputatul a avut-o, de-a lungul timpului, împotriva Casei Regale. Nu o dată, în emisiuni televizate şi articole de presă, acesta a adus argumente istorice potrivit cărora fostul rege Mihai a fost un trădător, asemenea tatălui său, iar camarila din jurul palatului a dus România la dezastrul economico – social binecunoscut. Proiectul legislativ dezbătut în emisiune se referă la alocarea unei sume imense pentru cheltuielile curente ale Casei Regale, alocarea unei indemnizaţii de fost şef de stat Margaretei Duda (deşi nu a condus niciodată România) şi multe alte asemenea privilegii produse de gândirea ,,magistrală” a politicienilor din PSD şi ALDE.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like