Mesajul deputatului Neață înaintea sărbătorilor de iarnă

În jurul mesei de Crăciun.

Se apropie cea de-a doua sărbătoare din an în care cel mai important lucru este să fim în jurul mesei împreună cu cei mai apropiați dintre oamenii pe care îi avem pe acest pământ. Familia a fost și rămâne cel mai de încredere loc dintre cele pe care le-am avut, le avem și le vom avea pe parcursul acestei vieți.
Spun loc și nu grup, pentru că familia este și un loc anume. Acela în care sunt toți cei care ne înconjoară cu grija și cu atenția lor și cei pe care suntem chemați să-i protejăm cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână.
Sărbătorim Crăciunul împreună, în familie. În familia mai mică, a celor care ne-au adus și a celor pe care i-am adus pe această lume. În familia ceva mai mare a celor alături de care locuim pe o stradă, într-un cartier, într-o localitate sau într-o regiune. În familia celor din interiorul granițelor geografice, lingvistice, culturale. Familia nu-și pierde nici forța nici importanța prin mărirea numărului de persoane care o alcătuiesc sau prin redimensionarea spațiului pe care îl ocupă. Dimpotrivă. Familia înseamnă întotdeauna acasă. La părinți, la rude, la prietenii din alte vremuri. La copii, la nepoți, la strănepoți. La vecini, la cei care au grijă ca noi să primim o vorbă bună și cele necesare pentru a trăi în condiții civilizate. Familia înseamnă foarte multe combinații de oameni, nu numai ceea ce se poate identifica în arhivele prăfuite ale Stării civile. Crăciunul este o sărbătoare care se petrece în familie și fiecare dintre oameni are chiar în acest moment o familie a lui. Nu trebuie decât să o vadă în toată puterea și frumusețea ei spirituală și să se lase învăluit cu iubirea pe care numai oamenii o pot oferi altor oameni. În jurul mesei de Crăciun.

Eugen Neață

Deputat PSD Vâlcea

You May Also Like