Ministrul PNL al Mediului: Investim într-o Românie mai verde

,,Tocmai am votat în Parlament bugetul pentru anul următor. Viziunea liberală a fost ca acesta să fie unul al investițiilor pentru România de mâine.

Bugetul pe 2024 al MMAP va fi mai mare decât cel din 2023 și vom continua toate proiectele pentru protecția mediului, atât de așteptate de români.

Prioritare sunt investițiile în managementul infrastructurii și resurselor de apă, în vederea prevenirii riscurilor și a reducerii impactului produs de calamitățile naturale asupra populației și bunurilor.

Am fost martori cu toții, în această vară, nu de puține ori, la efectele devastatoare ale fenomenelor hidro-meteo extreme, iar anul viitor avem nevoie de sume consistente necesare infrastructurii pentru prevenirea inundațiilor și reducerea eroziunii costiere.

Continuăm să protejăm pădurile și vom oferi compensații pentru proprietarii care dețin păduri cu funcții speciale de protecție și asigurarea serviciilor silvice, împădurirea terenurilor degradate și realizarea de perdele forestiere de protecție.

În plus, extrem de importantă este și asigurarea funcționarii, dezvoltării și modernizării Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului.

Deși nu este un proiect care să aibă nevoie de alocare bugetară, continuăm anul viitor să implementăm cel mai important proiect de economie circulară al României, pe care l-am lansat în urmă cu mai puțin de o lună – SGR. Ne vom asigura că avem tot mai multe ambalaje cu garanție pe rafturile magazinelor și vom continua să comunicăm cu cetățenii și cu comercianții, pentru ca fiecare să știe mai clar care este mecanismul și care sunt beneficiile.

Haideți să facem împreună o Românie cât mai verde în 2024!”, Mircea Fechet, ministrul PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor.

🅿️

You May Also Like