Miroase a moțiune de cenzură. Un deputat PSD Vâlcea, despre dublarea alocațiilor

Deputatul social – democrat Vasile Cocoş are o poziție tranșantă, la fel ca a partidului din care face parte, cu privire la dublarea alocațiilor pentru copii. Din ce în ce mai multe voci din județe, dar și din conducerea centrală a partidului fac din dublarea alocațiilor o pricină de război total cu PNL, iar de aici și până la moțiunea de cenzură, implicit până la debarcarea guvernului, mai e doar un pas. 

,,Eram convins că Guvernul Orban va greși dacă nu va dubla alocațiile copiilor.

Miercuri, 15 iulie 2020, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea Guvernului Orban (care a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare) și a decis ca alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august 2020.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunica Președintelui României.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocației de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

PSD a învins și urmărește cu mare atenție atitudinea PNL și a Guvernului Orban privind alocațiile copiilor” – a spus Vasile Cocoș, deputat PSD Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like