Moartea pasiunii politice: PNL Vâlcea face miting

Pe paginile de socializare, dar şi prin comunicare directă între liberalii vâlceni, circulă ideea organizării unui miting de protest. S-au ales data şi locul: luni, 20 noiembrie 2017, ora 16:30. Că o filială de partid a primit ordin de la centru să organizeze un miting politic, nu este nicio dramă. Istoria post – decembristă a României este plină de asemenea momente. În fond, un miting autorizat este în totală consonanţă cu democraţia. Adică dacă nu-i convine cuiva ceva, cum sunt liberalii cărora nu le convine guvernarea PSD – ALDE, poate ieşi în stradă să-şi strige oful.
Locul de întâlnire stabilit de peneliștii organizatori ai adunării (bine că nu e înmulţire sau, mai grav, împărţire) este sediul PNL, din strada Carol I, Râmnicu Vâlcea. Acum se va vedea cât de forţoasă este filiala condusă de Cristian Buican, după un 2016 în care a mâncat două bătăi usturătoare, în alegerile locale şi generale. Cică sunt invitaţi membrii şi simpatizanţii PNL care nu mai pot suporta actuala guvernare. În cazul în care se strâng (nu de gât, fireşte) mai mult de trei – patru autocare, ai lui Buican îşi pot face cruce cu ambele mâini şi cu limba în gură.
Dacă protestul va fi un fâs, în tonul acţiunilor organizate de PNL Vâlcea în ultimii trei – patru ani, înseamnă că trupa lui Cristian Buican poate sta în opoziţie şi o sută de ani, că tot nu-şi mai revine. Un lucru este sigur, oricât de puţini ar fi, lătrăii de partid tot îşi vor face datoria şi va fi zgomot mare.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like