Nu doar Cîrstoiu a pierdut la Bujoreni, ci şi duetul Buican – Stănculescu

PNL Vâlcea a pierdut catastrofal la Bujoreni în momentul alegerii candidatului. Este falsă premisa că liberalii nu s-au mişcat bine în campanie şi că nu şi-au folosit prielnic perioada electorală. Indiferent cum ar fi fost organizată campania, candidatul lor, Dragoş Gigel Cîrstoiu nu ar fi avut nicio şansă. Se marşează pe faptul că pesedistul George Gîngu a câştigat doar pentru că a fost sprijinit de un partid care dă semne că, la Vâlcea, devine un colos politic: PSD. Se spune, de asemenea, că Gîngu s-a bucurat şi de sprijinul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Ambele idei sunt reale, dar nu doar datorită lor s-a produs victoria lui Gîngu. Sprijinul PSD şi al lui Gutău nu au făcut decât să ridice într-un asemenea fel scorul PSD, până la ridiculizarea candidatului PNL. Liberalii au greşit în alegerea candidatului. Un tip fără carismă, grandoman, mincinos şi căruia îi atârnă de picior dosarul penal în care este acuzat de ucidere din culpă. Cum poţi pune un asemenea om să candideze?! În ce măsură aceste contra – argumente au fost înţelese de PNL? Cîrstoiu a fost impus candidat doar pentru relaţia deosebită pe care o are cu familia Buican. Este de notorietate că SC Dendros, firma de exploatare lemnoasă a lui Mihai Buican (fratele deputatului), a avut contracte deosebit de ,,fructuoase” cu Obştea Pârâul Mare, controlată de Cîrstoiu. De asemenea, a contat şi faptul că interminabilele procese ale acestei obşti i-au băgat bani în buzunar avocatului Victor Stănculescu, acesta reprezentând comunitatea de proprietari condusă de Cîrstoiu în mai multe litigii. Era normal ca Buican şi Stănculescu să facă tot posibilul ca Dragoş Cîrstoiu să fie candidatul PNL, chiar dacă atâtea argumente solide îl contraziceau. Ceilalţi doi candidaţi, Ion Raicu (PMP) şi Luminiţa Anton (ALDE) nu au contat. De unde se dovedeşte, încă odată, că la PMP şi ALDE Vâlcea sunt cei mai mulţi politicieni nuli pe metru pătrat.
Există şi cauze mai mici, punctuale, care ţin de fiecare sat component în parte, ce au dus la acest dezastru al PNL. Dar oricât ar vrea unii politicieni locali să ascundă, trebuie luat în calcul şi factorul mass – media. O mare parte a presei locale şi-a continuat, în această campanie, războiul cu grupul lui Cristian Buican, drept pentru care liberalii nu au avut o imagine bună, vandabilă electoratului.
Acum, Cristian Buican şi Victor Stănculescu, oamenii care au decis nominalizarea lui Cîrstoiu, să se spele cu el pe cap. Deşi, la cât e de bun, s-ar putea să rămână chei amândoi.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.