Oteșanu: “Guvernul Orban este fratele geamăn al guvernului Boc”

Guvernul PNL Orban – Iohannis este fratele geamăn al Guvernului PDL Boc-Băsescu. PNL=PDL! Boc=Orban! Aceeaşi austeritate, aceleaşi tăieri de salarii şi drepturi ale oamenilor, aceleaşi împrumuturi gigantice, aceeaşi incompetenţă!

Premierul Orban anunţă că nu mai acordă majorarea programată la 1 septembrie 2020, când salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la nivelul grilei din 2022. Refuzul majorării salariilor profesorilor echivalează cu tăierea lor, pentru că sunt drepturi patrimoniale câştigate şi precizate într-o lege în vigoare, votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis.

Este inexplicabil cum a promovat Guvernul Orban Legea plafoanelor bugetare, prin angajarea răspunderii, în condiţiile în care Guvernul spune că „face calcule” dacă mai acordă sau nu majorările de salarii pentru profesori.

La fel de contradictorie este şi văicăreala continuă a Guvernului Orban, că n-are suficienţi bani pentru profesori, deşi proiectează venituri bugetare cu 10% mai mari decât în 2019, un deficit mai mare, de 3,6% din PIB peste ţinta de 3% asumată de România în faţa UE şi împrumuturi uriaşe care să crească datoria publică cu 70 de miliarde de lei, echivalentul a 40% din PIB faţă de 35,1 % cât a lăsat PSD.

Dacă nu e prostie şi incompetenţă, nu poate fi decât o explicaţie! Cu bună ştiinţă, Guvernul liberal proiectează şi urmăreşte provocarea crizei şi austerităţii în România, ca parte a unui plan politic menit să justifice demonizarea PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor, indiferent că sunt locale ori parlamentare, la termen sau anticipate.

În acelaşi timp, prim-ministrul Ludovic Orban anunţă îngheţarea salariilor pentru celelalte categorii de angajaţi. Este dovada că PNL va modifica Legea salarizării. Din acest moment, niciun bugetar, indiferent că este profesor, medic sau are altă meserie nu mai este sigur de salariul lui. Modificarea Legii salarizării unitare înseamnă redeschiderea Cutiei Pandorei, care va fi urmată de reduceri şi modificări după bunul plac al Guvernului Orban.

Deşi îşi maschează intenţiile cu mesaje populiste, de tipul îngheţării salariilor demnitarilor, în realitate vor aplica exact măsurile pe care le anunţau încă de când erau în opoziţie.

Îngheţarea salariilor demnitarilor înseamnă îngheţarea salariilor tuturor funcţionarilor din administraţia publică locală, care se raportează la salariul viceprimarului sau al vicepreşedintelui de consiliu judeţean.

Practic, ne întoarcem la epoca în care cei care gestionează contractele de dezvoltare a infrastructurii, care trebuie să ia decizii de maximă răspundere, cei care lucrează zilnic cu oamenii, cei care răspund de dezvoltarea localităţilor, să fie ţinuţi, din nou, pe salarii de mizerie. Se încurajează, astfel, incompetenţa şi sunt alungaţi din sistem oamenii bine pregătiţi, integrii, care nu vor accepta să muncească pe salarii de mizerie.

Deputat Daniela Otesanu, PSD Valcea

You May Also Like