Parlamentarul Neață susține producătorii locali de alimente

Deputatul Eugen Neață (PSD) explică de ce este important ca producătorii autohtoni de alimente să câștige bine. Odată cu păstrarea acestora în țară, se va întâmpla ca în construcții, unde piața s-a revitalizat.

“Păstrăm în România pe producătorii de hrană autohtoni. A existat o perioadă în istoria recentă a României când oamenii mergeau să lucreze în construcții oriunde în Europa, dar nu în țara lor. A fost nevoie de o serie de decizii guvernamentale pentru stoparea fenomenului și reluarea creșterii acestui domeniu. Construcțiile noi de locuințe s-au înmulțit și criza forței de muncă în construcții a încetat. Noi, social-democrații români, venim astăzi cu o propunere similară pentru românii care lucrează în agricultură și în industria alimentară din România, în producția de hrană aici, acasă la noi. Omenirea însăși vorbește cu mare îngrijorare despre o criză a alimentelor în viitorul nu prea îndepărtat. În această ordine de idei, Partidul Social Democrat din România a anunțat intenția de a propune coaliției de guvernare un pachet de decizii care să stopeze exodul lucrătorilor din agricultură și din industria alimentară spre țările din vestul Uniunii Europene. Obiectivul principal al inițiativei social-democrate este sporirea veniturilor celor care lucrează în acest domeniu prin plafonarea la un minim de 3 mii de lei (brut) și scăderea cotelor de taxare și de impozitare pentru cei aproape 300 de mii de oameni care lucrează în agricultură și în industria alimentară pe teritoriul României. Impozitul pe venitul și contribuția pentru sănătate ar urma să scadă pentru aceștia de la 10 la 0%, contribuția pentru pensie, de la 25 la 21,5% și contribuția asiguratorie pentru muncă, de la 2,75 la 0,27%. Măsurile ar urma să se aplice tuturor salariaților din companiile a căror cifră de afaceri se realizează cel puțin 80% în domeniul agriculturii și al industriei alimentare, conform codurilor CAEN.
Experiența pozitivă pe care am avut-o în domeniul construcțiilor poate fi repetată cu încredere în domeniul producției interne de hrană, domeniu de maxim interes pentru administrarea României. Am primit de curând această informație și mă bucur să o pot publica pe pagina mea de comunicare publică” – spune deputatul Eugen Neață.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like