PNL caută soluții împotriva dependenței de gaz rusesc

/


„Voi fi prezent sâmbătă, în Bulgaria, la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, alături de mai mulți lideri regionali și europeni, dar și de reprezentanți ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.
Este un moment pe care îl așteptăm cu mult interes și speranță și care va deschide o etapă importantă în eforturile pe care le facem împreună la nivel european pentru a ne asigura necesarul în plan energetic reducând, în același timp, dependența de gazul rusesc. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector reprezintă o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).
În cadrul acestei deplasări voi avea o serie de întâlniri importante cu președintele Republicii Bulgare Rumen Radev și cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, precum și cu oficiali din alte țări invitați la eveniment, între care președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, și premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis”, premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

Comunicat PNL

loading...

You May Also Like