PNL cere conducerii CJ Vâlcea bani pentru Serviciul de Ambulanță

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, de azi, 29 ianuarie 2021, consilierul Ilie Fârtat (PNL) a ridicat problema Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, solicitând în acelaşi timp sprijin pentru investiţii la aceată instituţie. Liberalul i-a lăudat pe directorii spitalelor aflate în subordinea CJ, care au ştiut să managerieze astfel încât angajaţii au primit stimulente de risc în această perioadă grea de pandemie. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Ambulanţa Vâlcea, acolo unde, spune Fârtat, s-au acordat stimulente discriminatoriu.

„Intervenţia mea este într-o dublă calitate: de consilier judeţean, dar şi de personal medical care, din martie 2020, acţionează în prima linie. În conformitate cu Ordonanţa 43/2020, vreau să îmi exprim satisfacţia, în numele colegilor mei din spitale, că au primit stimulentul de risc, în comparaţie cu un alt serviciu care este judeţean, care nu este în subordinea directă a Consiliului Judeţean. Mă refer la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a cărui conducere a considerat să acorde, în mod discriminatoriu, să acorde la numai 16 persoane în aprilie şi la 24 de persoane în mai acest stimulent de risc. Puteam să mă raportez şi la excedentul bugetar de care s-a vorbit la cele trei spitale din subordinea Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă un aspect pozitiv în evaluarea managerilor de acolo. Intervenţia mea nu se vrea un amendament la ordinea de zi, dar se vrea un semnal de alarmă în legătură cu faptul că există persoane nemulţumite că nu beneficiază de stimulentele de risc. Demersurile repsective se vor îndrepta spre legislativul ţării pentru a modifica acea componentă din Ordonanţă. Din ştiinţa mea, la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean, echipa medicală – medic, asistent, infirmier – a luat acest stimulent. Aş vrea să închei cu rugămintea ca, în lunile viitoare, când sindicatele reprezentative din Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor veni cu proiecte pe ordinea de zi în zona micilor investiţii care sunt permise şi prin regulamentul Consiliului Judeţean, să fie susţinute aşa cum au fost pe vreme răposatului Dumitru Buşe” – a spus consilierul judeţean PNL, Ilie Fârtat.

Preşedintele Rădulescu vrea renovarea clădirii Ambulanţei

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a mărturisit că are în plan renovarea şi modernizarea clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul de Ambulanță Vâlcea, însă le-a cerut sprijinul consilierilor judeţeni PNL pentru ca Guvernul liberal să aloce sumele necesare judeţului Vâlcea pentru a se face cât mai multe investiţii.

„Sunt absolut de acord cu dvs.. După cum vă amintiţi, deşi resursele noastre au fost foarte limitate, am intervenit de fiecare dată nu doar la spitalele din judeţ, ci inclusiv la Direcţia pentru Protecţia Copilului unde ne-am trezit că cei care rămân izolaţi nu au ce mânca. Aţi avut grijă prin votul dvs., şi vă mulţumesc, să acordăm banii necesari. Evident că resimt o stare de revoltă atunci când mă gândesc că cei care lucrează la Ambulanţă nu sunt respectaţi din punct de vedere al acordării unor stimulente. Ambulanţa nu este în subordinea Consiliului Judeţean, dar datoria noastră este să întreprindem demersuri pentru cetăţenii judeţului Vâlcea. Iar ambulanţierii sunt şi ei cetăţenii judeţului Vâlcea. Sper ca legislaţia să se modifice. (…) Aştept să văd ce bani ne sunt repartizaţi şi vă rog pe toţi să faceţi tot posibilul ca judeţul nostru să fie respectat. Eu aş vrea să intervin la clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Ambulanţa, unde nu s-au mai făcut îmbunătăţiri de ani de zile. Sper să avem resursele necesare. Oamenii de la Ambulanţă sunt nişte eroi şi merită respectul nostru” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like