PNL şi PSD, ,,preş” în faţa lui Gutău, la Vâlcea

Aşteptând sprijinul lui Mircia Gutău pentru formarea unor majorităţi în Consiliul Judeţean şi cel Municipal, principalele partide (PSD şi PNL), bat temenele la uşa sa (are multe, având în vedere numărul impresionant de imobile), încercând să-l susţină pe acesta la nivel declarativ. Prin vocile publice ale avocatului Victor Stănculescu (finul preşedintelui PNL Vâlcea – Cristian Buican) şi Constantin Rădulescu – preşedintele PSD Vâlcea, cele două filiale judeţene dau să spună, pe faţă sau voalat, că Judecătoria Râmnicu Vâlcea este vinovată pentru situaţia creată, aceea de invalidare a lui Mircia Gutău. Liberalii, care au avut un ,,blat” electoral consistent cu Gutău, se exprimă fără echivoc, declaraţia apărând, în exclusivitate, pe site-ul publicaţiei Râmnicu Vâlcea Week.

„Decizia luată marţi de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prin care a fost invalidată alegerea lui Mircia Gutău în funcţia de primar, este o aberaţie şi o încălcare gravă a Constituţiei. Nu ne miră faptul că aceasta decizie putea fi luata doar de magistratul Bogdan Mateescu, cel care a provocat un scandal cu fostul preşedinte Traian Băsescu, chiar la învestitura sa în funcţia de magistrat. O astfel de hotărâre nu face altceva decât să ridiculizeze magistratul care a fost preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea, magistrat cu experienţă, şi care l-a validat pe Mircia Gutău. În textul de lege invocat de preşedintele judecătoriei nu există sintagma „pe durata stabilită” deci asta nu înseamnă că Mircia Gutău nu poate fi validat pentru funcţia de primar”.

Imediat după anunţarea invalidării, s-a vehiculat ideea că liberalii ar fi fost cei care i-ar fi copt-o, prin manevre oculte, lui Mircia Gutău. În acest caz, invalidarea ar fi venit ca o răzbunare a PNL, pentru că primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea s-ar fi înţeles deja cu PSD pentru formarea unei majorităţi la CJ. Nimic mai fals! Cine crede în trăsnăi cu ordine date de Cristian Buican şi executate de judecătorul Bogdan Mateescu, greşeşte amarnic. Totuşi, liberalii, au găsit celebrele ,,chichiţe” avocăţeşti prin care au cucerit şi puterea la CJ Vâlcea în 2015, iar prin vocea unui avocat, susţin că hotărârea dată de instanţă nu e bună!

Constantin Rădulescu este mai voalat, fie de teama opiniei publice, fie pentru că înţelegerea între PSD şi Mircia Gutău nu e aşa atât de clară. Sau poate nu e atât de asumată. Pe Facebook (unde altundeva?!), şeful PSD Vâlcea a scris: „Este o situaţie halucinantă pentru că indiferent de orice interpretare, Mircia Gutău a câştigat în Râmnicu Vâlcea alegerile pentru funcţia de primar şi deci încrederea oamenilor, iar acest lucru trebuie respectat. Ne dorim clarificarea grabnică a acestei situaţii şi considerăm că din respect pentru votul oamenilor, şedinţa de constituire a Consiliului Local trebuie amânată”.

Iată cum cele mai mari filiale din Vâlcea se fac preş, pentru majorităţi în instituţiile administrative ale judeţului, pentru un om care a fost de două ori condamnat penal pentru fapte de corupţie. Ba chiar se ,,răţoiesc”, unii mai puţin, alţii mai mult, la un magistrat. Toate acestea în numele voturilor care l-au făcut pe Gutău primar, pentru a treia oară în capitala de judeţ, aşteptând sprijin pentru câştigarea unor funcţii. În tot acest timp, presa naţională vuieşte de tărăşenia de la Primăria Râmnicu Vâlcea. Oraşul s-a făcut, din nou, de râs!

 

 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like