Președintele PSD, proiect de lege privind pachetul minimal de servicii pentru copii

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, anunţă că a iniţiat un proiect de lege privind un pachet minimal de servicii pentru toţi copiii din România. Într-o postare pe Facebook, liderul interimar al Partidului Social Democrat spune că acest proiect de lege, realizat în parteneriat cu UNICEF (Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite), va servi cu precădere copiilor cu vulnerabilităţi.

,,Am depus la Senat un proiect de lege prin care toţi copiii din România şi familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii – protecţie, sănătate şi educaţie – în comunităţile în care trăiesc. Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tutu­ror partidelor politice din Parlament. Le mulţumesc colegilor mei pentru că au semnat şi susţin această iniţiativă!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Acesta explică şi în ce constă iniţiativa sa: ,,Concret, această iniţiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a creşte sănătoşi alături de familiile lor şi de a se dezvolta feriţi de orice formă de violenţă. În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine şi benefice pentru copil şi fa­milie, dar şi pentru întreaga societate. Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical şi un consilier şcolar vor lucra împreună pentru a identifica şi sprijini copiii şi familiile lor. Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorităţi centrale şi locale în 45 de comunităţi urbane şi rurale din judeţul Bacău cu rezultate foarte bune. Toţi copiii au acum acte de identitate şi sunt înregistraţi la medicul de familie, preşcolarii merg la grădi­niţă, iar abandonul şcolar a scăzut semnificativ”, a scris pe Facebook preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

You May Also Like