Primarul de la Horezu face pe ,,dizidentul politic”. Urmează ieşirea din viaţa publică!

Moto:

Du-te, Nae, după ouă!

Nu mă duc, c-afară plouă.

Du-te, Nae, după pâine!

Nu mă duc, c-afară-i câine.

(versuri din melosul popular hurezean)

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, s-a contaminat cu virusul vedetismului politic la jumătatea primului (şi probabil ultimului) mandat de edil – şef. Păi, cum aşa?! Păi, uite-aşa: Sărdărescu a început un conflict mocnit cu PSD, după ce partidul l-a făcut primar. Cel alintat cu multă dragoste cu diminutivul Nae este tare nemulţumit de conducerea judeţeană a partidului. Transmite direct sau indirect mesaje că ,,aşa nu se mai poate”, că ,,plec la alt partid” şi tot felul de autodezmierdări care nu-i fac cinste unui fost şef de poliţie. Şi fost miner. Şi fost evaluator al Băncii Dacia Felix (deocamdată nu aducem asta în discuţie, că arde tare!).

Nicolae Sărdărescu a câştigat alegerile din 2016 datorită faptului că a candidat din partea PSD. Degeaba se tot laudă el cu cele 300 de voturi câştigate în plus faţă de lista consilierilor social – democraţi. Votul a fost politic, primarii pesedişti din jurul oraşului Horezu mobilizându-se exemplar pentru Sărdărescu. Toţi şi-au pus în mişcare rudele, prietenii, colaboratorii din oraş pentru a-l vota pe candidatul PSD. De asemenea, acesta a avut o conjunctură mai mult decât favorabilă prin fragmentarea electoratului de dreapta între Ilie Fârtat şi Constantin Niţu. Dacă aceste două condiţii (candidatura sub sigla PSD şi fragmentarea electoratului) nu se îndeplineau cumulativ, Sărdărescu era doar un tânăr pensionar al Ministerului de Interne. Nemulţumirile primarului pleacă de la alocările de fonduri pe situaţii de urgenţă, însă, aşa cum am arătat într-un articol publicat zilele trecute, aparatul administrativ al Primăriei este vinovat pentru că oraşul a primit zero lei. Aşa cum a declarat şi prefectul Florian Marin, guvernul a cerut ca referatele să fie prioritizate pe poduri şi podeţe. Sărdărescu a cerut bani, cu prioritate, pe asfaltări de drumuri, aşa că n-a primit bani. Este uşor să arunci vina pe partid când ai eşecuri administrative fie din nepricepere, fie din vanităţi şi interese personale. Dar, în acelaşi timp, este nedrept şi puţin credibil.

Primarul a intrat în conflict şi cu ,,vârfurile” organizaţiei locale a social – democraţilor, fiind de notorietate relaţia sa proastă cu Vetuţa Ciocan, consilier judeţean şi vicepreşedinte de partid. La PNL are uşa închisă şi încuiată cu mai multe lacăte, întrucât a reuşit să provoace animozităţi personale cu aproape toată organizaţia. Cât despre celelalte partide, mai mici, n-are sens să discutăm. Este foarte puţin probabil ca vreun oraş (în afară de Râmnicu Vâlcea) să fie câştigat de candidaţii partidelor mici, dat fiind faptul că votul politic este important în localităţile mari. Deci, din 2020, ori PSD (chiar dacă şi aşa are mari şanse să piardă), ori ditamai pensia.

PS: Bineînţeles că este ditamai pensia, întrucât Nicolae Sărdărescu a avut şi funcţii de conducere la IPJ Vâlcea. Întâmplător în timpul guvernării PSD, partid pe care-l critică acum!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like