Primarul Gutău îi arată obrazul senatorului Bulacu: „Nu ţi-e ruşine, Romică?”

Pentru că aproape zilnic este atacat de adversarii politici, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a ieşit public să le răspundă. Unul dintre cei luaţi în colimator de edil a fost senatorul PNL Romulus Bulacu, cu care, deşi a fost coleg de partid la PDL, a intrat într-un conflict deschis.

„A venit momentul să spun câteva lucruri foarte clare. Mircea Gutău va răspunde la palmă cu palmă. Niciodată nu voi sta în genunchi în faţa nimănui. Aş începe cu domnul Bulacu, coleg de-al meu 20 de ani! Aş vrea să îl întreb dacă nu îi este ruşine că, deşi a fost declarat incompatibil de ANI, cu decizie judecătorească definitivă, el este încă în Parlament de unde încasează sute de milioane de lei. Nu-i este ruşine? El vine şi ne spune nouă cum să respectăm legea, când are o decizie definitivă şi irevocabilă şi a aranjat să nu se voteze în comisie. Chiar nu ţi-e ruşine, Romică? Dacă aş fi în locul lui nu aş ieşi din casă de ruşine. Dar la liberali acest cuvânt nu există. (…) Romică, vorbeai de nepotism. Tu vorbeai de nepotism, când l-ai pus pe fiul tău pe lista de consilieri şi vorbeşti tu în locul lui? Lasă-l să vorbească, să se exprime sau îţi e frică că nu poate? Sau i-aţi învăţat să pară intelectuali, să îşi pună patru brăţări la mână, să îşi pună ochelari, să îşi lase barbă ca să pară intelectuali? Nu mai puteţi păcăli lumea! (…) Bulacu Jr. nu credeţi că era momentul să spună adevărul? L-aş întreba dacă are pe conştiinţă moartea celor trei oameni? Îi are pe conştiinţă sau nu? Cei pe care i-a omorât!” – a declarat primarul Mircia Gutău.

Pentru cei care nu ştiu istoria de incompatibilitate a lui Bulacu, iată o scurtă prezentare a cazului: În decembrie 2019, ÎCCJ l-a declarat definitiv incompatibil pe Romulus Bulacu. Senatorul liberal a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care i-a denunțat legal facturile societății sale cu două dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Vâlcea. Facturile au fost emise în perioada în care Bulacu era vicepreședinte CJ Vâlcea. Deși este incompatibil, PNL defilează chiar şi acum cu el, atât în Parlamentul României, cât şi în campania electorală, ţinând discursuri despre cinste și corectitudine.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like