Primarul Sărdărescu trebuie să dea socoteală, a venit scadența promisiunilor din 2016

Primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu (PSD) a câștigat alegerile în 2016 rupând norma de promisiuni. Desigur, aceste lucruri sunt obișnuite în campaniile electorale, dar Sărdărescu și-a întrecut tot partidul în promisiuni. Acum, la final de mandat, dacă trebuie să i se contabilizeze realizările în conformitate cu promisiunile nu iese rău. Iese foarte rău! Dăm doar câteva exemple din pliantul de campanie care l-a dus pe Nicolae Sărdărescu din pensie direct la primărie (vezi foto jos). 
– Echilibrarea balanței financiare a Primăriei, având în vedere datoriile mari pe care le făcuse administrația trecută și pe care le înfiera în campanie Sărdărescu. După patru ani, datoriile au crescut. Promisiune neonorată. 

– Construirea unei centrale termice pe biomasă care va furzina energie electrică, apă caldă căldură etc. N-a făcut, nu există nici măcar în faza de proiect.

– Construirea unei uzine ecologice în vederea sortării gunoiului care va furniza produse. N-a făcut!

– Înființarea unui serviciu de colectare a gunoaielor, curățenie și salubritate. N-a făcut. Se lucrează în continuare cu SC Urban și cu ,,puiul” acesteia, Brai – Cata. 

Centrala termică pe biomasă, uzina ecologică și serviciul de salubritate ar fi trebuit să aducă 250 de noi locuri de muncă. Sau, cel puțin, așa susținea candidatul Sărdărescu în pliant. Primarul Sărdărescu nu poate număra niciun loc de muncă după patru ani, provenit din cele trei activități. Despre furnizarea energiei electrice, căldurii, apei calde, gazului metan, nu mai are sens să vorbim. De asemenea, nici despre colectarea gratuită a gunoaielor (ba din contră, prețul a crescut). Să trecem mai departe. 
– Construirea unui centru de colectare și vânzare a fructelor de pădure și fructelor de pomi fructiferi. N-a făcut! 

– Atragerea de investiții pentru înființarea unei fabrici de capacitate medie pentru produse lactate. N-a făcut! Singura fabrică de acest gen din Horezu a fost înființată în urmă cu douăzeci de ani. 

– Rentabilizarea componentelor de producție din subordine. O promisiune abstractă, nu se știe exact la ce s-a referi Sărdărescu. Cert este că o unitate din subordinea Consiliului Local, Horezu Prim, se află în insolvență și nu mai are mult până la faliment. 

– Fixarea unor chirii și redevențe la prețul pieței. Este apanajul Consiliului Local. 
– Exigența ridicată a execuției bugetului. Nu mai amintim că Primăria are datorii mai mari decât în 2016. S-au făcut încă 15 angajări, cu aprobarea Consiliului Local, peste numărul fixat în organigramă.

 – Promovarea tradițiilor locale, turismului și în special a olăritului. S-a ocupat de n-a mai putut. Sub conducerea lui Sărdărescu, Horezu a rupt relațiile cu Grupul de Cooperare ,,Orașele Ceramicii” cu sediul la Bruxelles. 
– Eliminarea imixtiunilor politice și a interesului personal din activitatea administrației. Îi umflă râsul pe cititori și pe alegători. 

– Dezvoltarea parcului industrial prin atragerea de investitori, în vederea realizării unor locuri de muncă. Da, în sfârșit un punct pe care l-a satisfăcut. O firmă din Sibiu de confecții încălțăminte a venit la Horezu și a înființat 70 de locuri de muncă. 
– Dezvoltarea sistemului de învățământ și sănătate. În lumina adevărului trebuie recunoscut că s-a ocupat și de acest punct prin aducerea Universității de Stat din Petroșani care își desfășoară activitatea la Liceul ,,Constantin Brâncoveanu” din Horezu. 

Despre alte promisiuni, realizări sau nerealizări, într-un articol viitor. Locuitorii din Horezu trebuie să-și amintească ce li s-a promis și ce li s-a dat, pentru a vota dintr-un singur interes. Interesul comunității.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like