PRU Vâlcea, lumânarea şi coliva naţionalismului

Într-o Românie unde este la modă să te declari europenist, occidental, pro – corporatist sau alte asemenea chestii care n-au nimic în comun cu ideea de patrie şi românism, un partid politic cu idei naţionale este mai mult decât binevenit. În România, după prăbuşirea PRM şi moartea lui Corneliu Vadim Tudor, se încearcă o aşa – zisă regrupare a electoratului naţional (sau chiar naţionalist) în jurul PRU. Partid mic, dar nervos, PRU ,,joacă” tare pe scena politică, încercând diverse lovituri de imagine. La Vâlcea, filiala este condusă de un anume Florin Brăgău, căruia trebuie să-i dăm poza de fiecare dată când scriem despre el, ca altfel cititorii nu vor şti despre cine este vorba. Atât de ,,popular” este! Deşi este proprietarul unui ziar, iar firma pe care este editat acesta are şi ore de emisie închiriate, la Etalon TV, Brăgău nu creşte nici măcar în notorietate, ce să mai vorbim de sondaje. Ziarul pe care-l patronează este dinamic şi combativ, conceput de o echipă de jurnalişti profesionişti, iar emisiunile realizate pe spaţiul închiriat de la Etalon sunt echilibrate şi bune de urmărit. Atunci, care e problema?

Brăgău zis Televizor

Problema este că Florin Brăgău amestecă în mod prostesc presa cu politica, fiind invitat aproape permanent la unele emisiuni televizate, pe care, desigur, le strică. Şi asta se întâmplă pentru că nu are talent politic. Dacă şi-ar vedea de afaceri (oare ce fel de afaceri mai patronează, în afară de cele din domeniul presei?!) şi nu s-ar băga în politică, Brăgău ar fi chiar de apreciat. Dacă doar ar conduce din punct de vedere economico – administrativ dinamicul său trust de presă, Brăgău ar fi de aplaudat. Dar nu se simte bine până nu face şi pe ziaristul, în editoriale de toată jena şi până nu epatează solemn în emisiuni televizate, crezând astfel într-o iluzorie creştere în sondaje. Urmează alegerile din 11 decembrie, unde PRU Vâlcea se va face, din nou, de râs. Florin Brăgău şi-a ales un ,,culoar” foarte pretenţios. Nu oricine poate face politică naţionalistă. În Europa, dar şi în România, politica naţionalistă a fost făcută, cu succes, de-a lungul timpului, de oameni rasaţi, culţi, cu solide cunoştinţe în domeniul geopolitic, social şi istoric. Câte trimiteri istorice sau geopolitce se regăsesc în discursul dezlânat al lui Brăgău? În câte luări de cuvânt ale şefului PRU Vâlcea apar măcar scurte analize geopolitice? În nici una! De ce? Pentru că omul este pe dinafara acestor teme, fiind doar un guraliv care a strâns ,,o brumă” de bani şi face pe patriotul la televizor. La propriul post, desigur!

Dorel naţionalistu`

Dacă Florin Brăgău va fi al doilea pe lista PRU la Camera Deputaţilor, fostul pedelist Dorel Jurcan va fi primul. Se potriveşte Jurcan la un partid naţionalist ca nuca în perete. Cel care a fost opt ani senator de Vâlcea a condus, ani buni, filiala unuia dintre cele mai anti – naţionale partide post – decembriste: PDL. Aşa anti – naţional cum a fost, PDL l-a propulsat pe ştersul politician Dorel Jurcan, de două ori, în Senat. Întors în politica vâlceană pe listele unui partid mic, Jurcan ar trebui să fie mai combativ, mai activ, mai ,,aspirator de voturi”. Nu este! De ce? Pentru că îi trebuie un partid mare ca să se întoarcă în prima linie a politicii locale, fiindcă şi el suferă de aceeaşi ,,boală” ca Brăgău (desigur, la altă scară): este politician făcut, nu născut. Are calităţi politice mai mari ca actualul său şef de partid, însă de aici şi până la o ,,locomotivă” care să aducă sufragiile necesare unui partid ce se vrea intrat în Parlament, mai este mult. Politica naţionalistă (cea tipic românească, ne – xenofobă, ne – rasistă şi deloc şovină şi revanşardă) este o cruce prea grea pentru umerii atrofiaţi ai celor doi candidaţi la Camera Deputaţilor. Cu asemenea candidaţi nu este de mirare că naţionalismul românesc, căruia i se simte atât de mult lipsa, este mai degrabă luat la mişto, decât temut de adversarii României.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “PRU Vâlcea, lumânarea şi coliva naţionalismului

  1. Domnule Dorel Jurcan, va urez succes cu o singura conditie.Sa nu mai aduceti oameni prin inspectoratul scolar asa cum ati facut-o cu ani in urma, gen …ene,nea vasile, o fotbalista,un ametit popa,grava de tot- niste INCOMPETENTI ! Niste BOLSEVICI imputiti. Mi-au bagat nevasta in spital.

Comments are closed.