PSD Călimăneşti versus PSD Vâlcea. Amuzan şi familia Buganu au vândut organizaţia lui Constantinescu

PSD Călimăneşti a ajuns o copie palidă a organizaţiei care, cândva, era de neînfrânt în Consiliul Local Călimăneşti, la număr de mandate. Până în 2012, social – democraţii de sub poalele Coziei au fost cea mai puternică forţă politică locală, iar în rarele momente în care Primăria nu a fost condusă de un edil pesedist, dominau, totuşi, legislativul local. Chiar şi în legislatura 2012 – 2016 şi-au făcut simţită prezenţa în consiliul, chiar dacă nu ca în alţi ani, de data aceasta nemaifiind decât o palidă opoziţie la Florinel Constantinescu (PNL). Ceea ce se întâmplă, în schimb, în legislatura actuală depăşeşte cu mult, în rău, cele mai negre coşmaruri social – democrate. PSD Călimăneşti a ajuns remorca lui Constantinescu prin slugărnicie, patetism, trădare şi incapacitate de luptă politică. Cu doar cinci consilieri locali, PSD este în minoritate. Din componenţa consiliului mai face parte un ales ALDE, restul, până la 15 fiind liberali.

Şantajul asigură liberalilor un nou mandat

Dintre pesedişti, liderii de grup sunt preşedintele organizaţiei, Romeo Vlad (nepotului afaceristului Mircea Buganu, ,,patronul spiritual” al PSD Călimăneşti) şi fostul primar din perioada 2004 – 2012, Ilie Amuzan. Ambii, trecuţi ,,cu arme şi bagaje” în tabăra lui Florinel Constantinescu. În perioada 2008 – 2012, Vlad a deţinut funcţia de director al societăţii Călimăneşti – Serv (fostul ADP al Primăriei, externalizat). Există probleme de ordin legale, unele reale, altele fabricate de echipa de consilieri personali ai lui Florinel Constantinescu, pe numele lui Amuzan şi al lui Vlad. Şi ca aceste documente să nu vadă lumina tiparelor, a internetului, sau a instituţiilor de forţă, cei doi consilieri pesedişti sunt preş în faţa lui Constantinescu. Nu se ştie în ce măsură ameninţările sunt mai mult formale decât reale, dar Amuzan şi Vlad joacă ,,piesa” cântată de liberali şi dirijată de primar în consiliu. Nu există şedinţă în care Amuzan, trădându-şi partidul şi electoratul, să nu-i ridice osanale actualului edil – şef. Nu este întâlnire publică în care fostul primar să nu-şi arate sprijinul faţă de actualul, luând în derâdere ideea de opoziţie. Romeo Vlad, de asemenea, dar mai ,,în surdină”. PSD Călimăneşti trăieşte, într-o asemenea manieră de conducere, cele mai negre momente de la înfiinţarea organizaţiei, în 1990. Cei doi s-au pus în uşa sediului PSD, nelăsând nici să intre combatanţi în consiliul local (cei doi compromişi țin locurile ocupate) şi nici nu deschid organizaţia pentru reformare. În acest fel, mandatul PNL pentru 2020 – 2024 este asigurat.

PSD Călimăneşti, potenţial de avion şi prezent de trotinetă

Actuala administraţie de la Călimăneşti este cea mai coruptă dintre toate câte au existat după 1990 (vom explica şi demonstra în articole viitoare). Pe lângă Florinel Constantinescu, Ilie Amuzan a fost un ,,copil de mingi” în manipulare şi dirijare de interese. Cu toate acestea, PSD Călimăneşti zace în neputinţă şi trădare, fiindcă cei doi lideri pe care îi are, sunt ,,blat” cu primarul. Este necesară intervenţia în forţă a preşedintelui PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. Organizaţia locală trebuie refăcută din temelii, biroul dizolvat şi păstraţi doar membrii care sunt loiali partidului (pentru că sunt destui) şi nu sunt ,,agăţaţi” prin şantaj de actuala administraţie. Ilie Amuzan şi Romeo Vlad nu mai trebuie să joace un rol decisiv în conducerea executivă. Sau poate chiar să nu mai joace nici un fel de rol. Oricum, acum joacă exact ca nişte figuranţi într-o piesă proastă, în dauna oraşului ,,strangulat” de interesele PNL, dar şi în dauna partidului căruia îi datorează atâtea. PSD Călimăneşti, pilotat corespunzător şi loial intereselor sale, este un avion politic. Sub Amuzan şi Vlad, în ultimii an, a devenit o trotinetă ruginită. În condiţiile actuale, pe Florinel Constantinescu nu îl mai schimbă nici dracu. Poate doar duba!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.