PSD și PER, candidați comuni la Primăria Râmnicului și CJ Vâlcea

Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea a decis să îl susțină pe Mircia Gutău pentru primăria Râmnicu Vâlcea. S-a găsit o variantă controversată, care probabil va fi îndelung discutată: PSD Râmnicu Vâlcea nu va avea candidat la primărie. Scorul în BPJ a fost de 15 la 4 în favoarea acestei idei propuse de Constantin Rădulescu. PER îl va susține pe șeful PSD Vâlcea la funcția de președinte al Consiliului Județean. Cei patru nu s-au opus unei alianțe cu Gutău, dar au considerat inoportun ca PSD să nu aibă candidat. Aceștia sunt: Daniela Oteșanu, Florian Marin, Mihai Murăruș și Gigi Matei. Ultimului i s-a terminat mandatul din fruntea organizație municipale, funcția fiind preluată interimar de Florian Marin. 

Analizându-i punctele tari ale acordului, se poate spune că președintele Constantin Rădulescu își consolidează poziția. Voturile PER, mai ales cele din Râmnicu Vâlcea vor fi numeroase. Dacă măcar jumătate dintre ele ajung la Rădulescu, acesta nu mai are cum să piardă funcția de președinte al CJ. Mircia Gutău se va afla tot într-o poziție favorizată, întrucât electoratul PSD este disciplinat. A dovedit-o în 2012 când a votat candidatul PNL, Emilian Frâncu, la primăria Râmnicului. O va dovedi și de data aceasta, ajuntându-l pe Gutău să câștige un nou mandat. Este de văzut în ce măsură conducerea centrală a partidului îi va accepta lui Rădulescu acest acord cu PER.

Punctele nevralgice ale acestui acord politic țin mai mult de orgoliu și de ce se va întâmpla în teritoriu. Acordul pare că este făcut între două persoane și pentru două persoane, chiar dacă BPJ al PSD a votat zdrobitor în favoarea sa. În celelalte localități rurale sau urbane lupta se va da la baionetă chiar și între candidații PSD și cei ai PER. 

Din nou asistăm la planuri înfăptuite de unificări sau alianțe ale forțelor de stânga. În perioada imediat următoare vom mai vedea pe scena politică vâlceană asemenea mișcări. Există negocieri avansate ale mai multor poli de putere din stânga ce sunt gata să-și lase orgoliile de-o parte pentru a fi în tabăra câștigătoare pe 27 septembrie (data alegerilor locale). În schimb, pe partea dreaptă scindarea este poate mai clară decât oricând. Redăm în întregime comunicatul PSD emis în urma ședinței de aseară. 

Comunicat de presă

Vineri, 3 iulie 2020, Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea s-a întrunit în sedință, în vederea adoptării unor hotărâri importante pentru perioada care urmează în plan politic, dar și pentru adoptarea unor hotărâri cu caracter organizatoric intern.

Au fost validate candidaturile pentru funcția de primar în 80 de localități.

De asemenea, având în vedere faptul că, potrivit statutului, începând cu data de 3 iulie, mandatul actual de la conducerea Organizației PSD Râmnicu Vâlcea a încetat, domnul Marin Florian a fost desemnat președinte interimar al Organizației PSD Râmnicu Vâlcea, iar domnul Vasile Cocoș, președinte executiv, urmând ca până la prima sedință de Birou Permanent Județean să prezinte o propunere de structură interimară a noului Birou de Conducere al organizației.

Aceste măsuri sunt cu caracter excepțional, având în vedere starea de alertă, cât și restricțiile pe care acesta le impune.

Totodată, Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea a adoptat o hotărâre prin care demarează procedura de întocmire a unui acord politic între Organizația PSD Vâlcea și Organizația PER Vâlcea pentru colaborarea în alegerile locale și susținerea candidatului PER la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Mircia Gutău și a candidatului PSD la Consiliul Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu.

În cel mai scurt timp, acordul de colaborare politică urmează să fie adoptat în formă scrisă și semnată, în cadrul structurilor de conducere al formațiunilor politice semnatare.
Acordul priveste structurile politice PSD si PER de la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Biroul de presă
PSD Vâlcea

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like