Rămâne cum s-a stabilit: Gutău îl susține pe Rădulescu pentru CJ Vâlcea. Dreapta, spartă în trei!

Cu mai puțin de trei luni înaintea alegerilor locale situația politică din Vâlcea își intră în firescul ultimilor 30 de ani de democrația. În timp ce dreapta, deși guralivă și pornită cu mari șanse, este scindată în cel puțin trei partide, stânga se reunește. Fără a fi neapărat un politician de stânga, primarul Mircia Gutău a anunțat că PER îl va susține pe Constantin Rădulescu (președintele PSD) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, dacă acesta din urmă va candida. Drept este că deocamdată, Rădulescu nu este validat candidat al PSD la CJ Vâlcea, dar aceasta este doar o formalitate, iar condiționarea lui Gutău cu “dacă va candida” ține mai mult de marja de eroare decât de realitate. În fapt, alianța PSD – PER nu se împotrivește naturii politicii europene. În Parlamentul UE ecologiștii sunt considerați forțe de stânga. 

,,Vreau să vă spun că în acești patru ani, deși am luat <bobârnace> că am avut înțelegere cu PSD – ul, am avut o relație excelentă.  Am avut un protocol ca în orice stat democratic. Pentru mine un protocol, o strângere de mână înseamnă extraordinar de mult. Nu am trădat niciunul, nici altul. Eu mi-am văzut lungul nasului și dumnealui la fel. Protocolul a mers foarte bine și aceste proiecte fabuloase care s-au făcut pentru Râmnicu Vâlcea s-au făcut și cu sprijinul consilierilor PSD. La toate proiectele consilierii liberali au fost <Gică – contra>. Toți s-au opus pentru că așa au primit instrucțiuni de la partid. Or, PSD – ul a avut opt consilieri, PER –ul a avut opt consilieri și lucrurile au mers ca pe roate. Dacă va considera domnul Costi Rădulescu să candideze, eu îl voi susține”  – a spus, într-o conferință de presă, Mircia Gutău. 

Prin comparație, PNL, USR – PLUS și PMP vor avea, cel mai probabil, candidați separați la primării și Consiliul Județean.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like