Rareș Bogdan a început campania în Vâlcea, județ important pentru Hidroelectrica. Amintirile îl chinuiesc?!

Rareș Bogdan, fostul realizator al Realitatea TV, deschizătorul de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, și-a început campania la Vâlcea. După ce a susținut o conferință la sediul din Râmnicu Vâlcea al partidului, Rareș Bogdan a fost dus de Cristian Buican în Drăgășani pentru o întâlnire cu alegătorii. Faptul că noua vedetă a liberalilor a ales Vâlcea drept prim județ de campanie are o noimă. Județul nostru este unul dintre cele mai ,,bogate” în baraje și hidrocentrale, datorită râurilor Olt și Lotru. Hidroelectrica are la Vâlcea una dintre cele maio9  puternice sucursale din țară. De ce este importantă Hidroelectrica în ecuație? Pentru că familia fostului jurnalist și-a sporit conturile prin contracte cu această instituție. Preluăm integral un articol din Cotidianul, publicat pe 19 februarie 2019, cu titlul ,,Câți bani a câștigat Rareș Bogdan de la Hidroelectrica”. Nu doar Cotidianul a publicat informații și detalii despre celebrele contract și sumele aferente, ci și alte publicații, unele chiar favorabile dreptei politice.

<<În perioada 2006-2012, cel mai important producător de energie electrică din țară, compania de stat Hidroelectrica, a decontat către Trend Communication, societatea care l-a avut acționar pe realizatorul de televiziune Rareș Bogdan, plăți în valoare totală de circa 486.440 de lei, TVA inclus. Contractele au avut ca obiect servicii de ”analiză calitativă și sinteză privind imaginea de ansamblu în media a SC Hidroelectrica SA”, precum și servicii de ”realizare a unor rapoarte de audit ce includ strategii media imediate pentru contracararea efectelor campaniilor sau materialelor negative de presă la adresa beneficiarului, precum și tactici de contrabalansare a aparițiilor negative cu cele pozitive”. Contractele s-au derulat – cu intermitențe, în perioada 2006-2012, ultimul contract fiind reziliat la intrarea Hidroelectrica în insolvență;

Anul trecut, realizatorul Realitatea TV declara în 2001 înființat o agenție de publicitate, împreună cu fratele său și cu Octavian Hoandră. Ulterior, potrivit spuselor sale, Bogdan i-a vândut fratelui său părțile sociale, Horia Rareș.
În perioada 1998-2004 am dezvoltat o rețea de telefonie mobilă. Practic am vândut servicii GSM. Am avut 14 magazine. Le-am vândut către o rețea mai puternică. Am făcut primii mei bani, bani mulți pe acea vreme, 250.000 de dolari făcuți din vânzarea respectivului business. În 2001, am înființat, alături de Tavi Hoandră și fratele meu, o agenție de publicitate. Ea dăinuie și astăzi. Ulterior mi-am vândut părțile către fratele meu”, afirmat Rareș Bogdan.
Agenția de publicitate deținută de Horia Bogdan are în portofoliu giganți precum Hidroelectrica, Transgaz, Vodafone și Banca Transilvania.>>

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like