RĂZBOI. Prefectul se ia la „trântă” cu preşedintele CJ Vâlcea

Printr-un comunicat de presă, Prefectura Vâlcea somează Consiliul Județean Vâlcea să “reanalizeze” două proiecte de hotărâre ce urmează a fi supuse dezbaterii în şedinţa de săptămâna viitoare. Mai precis, prefectul liberal Tiberiu Costea îi atrage atenţia preşedintelui CJ, social-democratul Constantin Rădulescu, că alocă fonduri pe criterii politice, lucru pe care peneliştii l-au făcut în trecut, dar alţii nu au voie să îl facă. Sigur, este destul de evident că luptele politice electorale au început în perspectiva alegerilor din acest an, iar prefectul „apolitic” a ales să iasă la „bătaie”.

Prefectura ameninţă cu instanţa!

Ceea ce primarii PNL nu i-au spus lui Costea (deşi suntem siguri că ştie de pe vremea când era edil la Lungeşti) este că nu de puţine ori, în ultimii ani, liberalii au fost avantajaţi de CJ, în dauna primarilor pesedişti, fapt ce a creat chiar şi anumite controverse. Iată, în linii mari, ce spune Prefectura Vâlcea în comunicatul său, pe care vremelnicul prefect Costea, probabil din laşitate, nu l-a semnat, însă trebuie să şi-l asume:

„Instituția Prefectului –Județul Vâlcea solicită Consiliului Județean Vâlcea să reanalizeze două dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței din data de 18 februarie a.c., ce privesc alocarea unor sume de bani pentru primăriile din județ, în urma unor sesizări primite de la mai mulți primari care susțin că aceste fonduri au fost repartizate pe criterii exclusiv politice. (…) Instituția Prefectului solicită astfel ca aceste aspecte să fie clarificate de către reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea înainte ca proiectele să fie supuse la vot, iar adoptarea lor să se realizeze cu respectarea prevederilor legale. În caz contrar, Prefectura Vâlcea va acționa potrivit legii și va ataca aceste acte administrative”.

Rădulescu: „Întreb instituţia prefectului dacă este sarcină de partid?”

Reacţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, nu a întârziat să apară, mai ales că pe lângă comunicatul de presă, Prefectura a emis şi o adresă. Ca urmare, preşedintele CJ îi asigură pe vâlceni că acele proiecte de hotărâri la care Prefectura face referire respectă legislaţia în vigoare întrutotul. Rădulescu susţine că aprobarea bugetului este absolut necesară pentru ca UAT-urile să nu intre în faliment, iar războiul politic nu-şi are sensul în acest caz.

„Nu vreau să intru în polemici cu INSTITUŢIA prefectului, însă îi asigur pe vâlceni că la Consiliul Judeţean se respectă legea! Aş putea interpreta gestul ca o presiune, dar nu o să o fac şi îşi vor primi răspunsul! Adresa nu este cumva o imensă eroare?! Întreb instituţia prefectului dacă este sarcină de partid? Doar întreb!
Săptămâna viitoare vom clarifica absolut toate aspectele şi vom aproba bugetul astfel încât primăriile şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean să nu se blocheze sau să intre în faliment, urmare a unor gesturi inconştiente ale unor sfătuitori de pe lângă INSTITUŢIA prefectului!
Adresa este o premieră în materie de procedură şi cooperare instituţională, dar şi aceste aspecte vor fi încadrate şi lămurite.
Dacă doreşte INSTITUŢIA prefectului, punem la dispoziţie hotărârile adoptate de CJ în 2015 şi prima parte a anului 2016, aşa ca să facă o comparaţie!
În rest, îi asigur pe vâlceni şi pe colegii primari că respectăm legea şi nici nu ne intimidăm, deoarece prin toate demersurile noastre facem proiecte bune pentru oameni” – susţine preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like