SCANDAL la MALAIA: PNL caută trădătorii cu lumânarea

Scandalul stârnit pentru funcţia de viceprimar al comunei Malaia continuă. Primarul penelist, Gabriel Ţolea şi consilierii săi (care sunt în minoritate în consiliul local) au reuşit să găsească un trădător în rândurile PSD – ului, pe care să-l şi aleagă în această funcţie. Vineri, 29 iulie, prin voturile celor cinci consilieri care îl susţin pe Ţolea (patru de la PNL şi unul de la PMP), dar şi prin votul său, pesedistul Petre Plăviţu a devenit viceprimarul comunei. Acesta nu a avut sprijinul partidului şi a fost avertizat că i se va retrage sprijinul politic încă înainte să înceapă votul. Cu toate acestea, Plăviţu, deşi ajuns consilier local pe lista PSD, a considerat că trebuie să facă jocurile primarului Gabriel Ţolea şi ale ,,păpuşarului – şef” Dumitru Păunescu (intrat în consiliu pe lista PNL).

Actualul viceprimar îşi va pierde sprijinul politic
Importantă în această trădare politico – administrativă este Gigliola Plăviţu (soţia noului viceprimar), asistent social la Primăria Malaia. Pentru că s-a schimbat şeful la Primărie, familia Plăviţu a trebuit să se repoziţioneze. Nu este prima dată când primarul Gabriel Ţolea şi oamenii săi, au încercat să găsească un trădător în tabăra adversă. Alegerile din 5 iunie au dat, la Malaia, o configuraţie în care nu se poate fără alianţe. PNL a obţinut patru consilieri, PMP un consilier (dar pentru că este salariat al unei firme care are legătură cu Dumitru Păunescu, alesul ,,băsist” votează cu PNL în consiliu), trei consilieri ALDE şi trei consilieri PSD. Grupul ALDE, condus de fostul viceprimar, Gheorghe Vangu, s-a aliat, aşa cum era de aşteptat, cu grupul PSD, condus de fostul primar, Sergiu Bogdan. Prima tentativă de alegere a unui viceprimar propus de ALDE – PSD, a fost dejucată de ,,sforăriile” PNL. Liberalii i-au sugerat lui Florian Răduca (ALDE), că îl vor alege viceprimar. PNL – PMP, plus votul lui Răducă, ar fi fost de-ajuns. Doar că ALDE s-a mişcat rapid şi i-a retras sprijinul primului trădător. Acelaşi lucru îl va face şi PSD Malaia. ,,În mod sigur îi vom retrage sprijinul politic, deci, conform legii, va pierde şi funcţia de viceprimar. Nu credeam că se va ajunge aici, este o mare dezamăgire, dar asta este” a declarat preşedintele PSD Malaia, Sergiu Bogdan. Deja liberalii încearcă să-i ,,îmbrobodească” pe social – democraţii din conducerea social – democraţilor, spunându-le să nu accepte excluderea lui Plăviţu fiindcă vor pierde un viceprimar. Nimic mai fals. În locul lui Plăviţu, pe listă, va veni, aşa cum este normal, tot un pesedist. Aşa cum în locul lui Răducă ,,a urcat” un membru ALDE. Astfel, majoritatea PSD – ALDE rămâne constantă, iar Gheorghe Vangu, partenerul de alianţă al PSD, îşi respectă promisiunea. ,,Rămânem cu PSD în alianţă şi vom ajuta la alegerea unui viceprimar al acestei alianţe” a menţionat Vangu.

,,Păpuşarul – şef” de la Malaia, găsit incompatibil
Artizanul jocurilor de culise practicate de liberali este consilierul PNL, Dumitru Păunescu. Recent, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că l-a găsit incompatibil acesta. Conform inspectorilor de integritate, Păunescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 4 februarie 2016, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier a semnat un contract de prestări servicii, respectiv închiriere utilaje pentru situaţii de urgenţă – deszăpezire, cu o valoare totală de 3.200,19 lei între Primăria comunei Malaia şi SC Padoprod SRL, societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat şi funcţia de administrator. Cu toate acestea, Păunescu a fost pus pe listă liberalilor pentru alegerile din 5 iunie, rămânând să-şi rezolve problema cu ANI, în instanţă. Până atunci va rămâne în consiliu, influenţându-i ,,mutările” primarului Gabriel Ţolea, pe care l-a ajutat în campania electorală.

 

Explicație foto: Echipa PNL Malaia, in campanie electorala. Gabriel Tolea in camasa albastra, iar Dumitru Paunescu, in spate, in camasa alba.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “SCANDAL la MALAIA: PNL caută trădătorii cu lumânarea

  1. Observatie: un jurnalist profesionist, este obligat sa ceara cel putin o parere din partea grupului atacat. De ce nu faceti o analiza a ceea ce (nu) s-a intamplat in Malaia in ultimii opt ani? De ce nu sunt dispusi cei din alianta ALDE – PSD sa lase noua echipa sa incerce sa faca ceva pentru comuna si pentru comunitate? Oare aceste tensiuni se vor perpetua pe parcursul celor patru ani ce vor urma? Acesta este lucrul cel mai grav de fapt. Pacat de comuna, pacat de locuitorii ei…

Comments are closed.