Scoate Rădulescu Pistolul la Gutău?!

Mai multe publicații vâlcene au constatat un soi de răceală între primarul municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău și Partidul Social Democrat (PSD). Mai precis, răceala s-ar fi instalat între cele două ,,palate” – primăria și Consiliul Județean – din cauza poftei unora de a-i călări pe ceilalți. De fapt, care sunt constatările presei vâlcene?

Gheorghe Smeoreanu, editorul publicației Criterii (citiți aici), a scris o tabletă pe tema cine ar fi șef la PSD dacă Mircia Gutău s-ar înscrie în acest partid. I-ar lua lui Constantin Rădulescu partidul sau ar accepta rolul de vioară a doua? În stilul caracteristic, Smeoreanu discută despre intriga dintre cele două personaje spunând că ,,două săbii nu pot încăpea în aceeași teacă”, dar și că ,,mai binele este dușmanul binelui.” 

Eduard Dulăcioiu, editorul publicației Arena Vâlceană (citiți aici) a publicat o declarație amplă a primarului Mircia Gutău despre un afacerist local, Vicențiu Mocanu (zis Vicky). Arena susține că Vicky ar fi intrat pe sub pielea lui Constantin Rădulescu și că ar duce o campanie de denigrare la adresa lui Gutău. Primarul nu a rămas dator și în Arena poate fi citită declarația prin care Gutău ,,spală pe jos” cu Vicky Mocanu din cauza unei spălătorii amplasate ilegal. O precizare se cuvine. Cum să construiești ilegal spălătorii în municipiu și să crezi că-l poți tăvăli pe Gutău? Cert este că din articol reiese din plin starea de aproape beligerantă între Rădulescu și Gutău. 

Indiscret în Oltenia (citiți aici), la rubrica Indiscreții, a publicat un zvon care prinde din ce în ce mai mult contur. PSD Vâlcea l-ar desemna candidat la primăria Râmnicu Vâlcea în 2024 pe Bogdan Pistol (fost liberal și fost vicepreședinte al CJ Vâlcea). Zvonul a fost lansat de pesediștii din aripa dură a lui Constantin Rădulescu și se întemeiază pe mai multe fapte concrete. Pistol încearcă să lanseze o revistă culturală și turistică a județului, dar din anumite motive tot amână evenimentul. Același personaj, altfel carismatic și simpatic, a apărut pentru prima dată la un post local după șase ani. S-a întâmplat în emisiunea Magdalenei Popescu de la Antena 3 Vâlcea. Deci, ceva e! 

Există niște ,,căței” de curte ce amușină pe lângă CJ și care au o problemă personală cu Mircia Gutău. Poate din nebăgare în seamă, poate din frustrare, poate din mai multe motive adunate, aceștia îl toacă pe Constantin Rădulescu la cap cu tema candidatului PSD la primăria Râmnicului care, în viziunea lor îngustă, ar trebui să fie altul decât Mircia Gutău. De aici și până la vehicularea mai multor nume de candidați, cu Bogdan Pistol cap de listă, nu a mai fost decât un pas. O altă problemă dezbătută în laboratoarele PSD este dacă Pistol are același calibru din 2008, când a fost spulberat în alegeri de Gutău, sau dacă între timp trage cu gloanțe mai mari. Cert este că dacă Rădulescu va depăși toate limitele coabitării cu Gutău va avea parte de meciul vieții sale. Poate îl va câștiga, având în vedere că acum are în spate o imensă mașinărie financiară, de imagine și electorală, dar și că și-a ascuțit bine instinctele politice. Însă pentru a-l bate pe Gutău va fi nevoie de forțări imense. Viitorul va arăta dacă e dispus și/sau capabil să le facă, având în vedere că o eventuală înfrângere (cine l-a învins până acum pe Gutău?!) l-ar decredibiliza în fața propriului partid.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like