Scrisoare deschisă adresată pesedistului Cristian Buican

Stimate domnule deputat al României şi preşedinte al PNL Vâlcea,

De câţiva ani buni aţi pornit o campanie virulentă împotriva presei locale, categorisind-o drept ,,pesedistă”. Ba chiar, din ce în ce mai des, mai ales de când aţi pierdut alegerile în 2016, îi adresaţi invective şi epitete de-a dreptul murdare. Fie vorba între noi doi, uneori merită…dar nu de la dumneavoastră. Nu intru în analiza celorlalte epitete, dar vreau să vă fac atent doar asupra sintagmei ,,presă pesedistă”. Mie, pe pagina de facebook, dar şi ,,pe viu” sau la telefon, mi-aţi spus că sunt ,,colegul pesediştilor”, m-aţi făcu ,,jurnalist în slujba PSD” şi tot felul de alte asemenea minciuni grosolane. La fel vă comportaţi şi cu alţi colegi. Mă refer aici, desigur, la colegi de-ai mei, dumneavoastră nemaiavând colegi, ci doar subordonaţi şi unelte. Drept pentru care, vă spun acum un lucru: dumneavoastră sunteţi mai pesedist ca mine! Mă bazez pe voturile date de mine şi de dumneavoastră din 2007 (de atunci am drept de vot) şi până în prezent. Votul este exprimarea clară a cât de pesedist sunt eu şi cât de pesedist sunteţi dumneavoastră. Înainte de a trece direct pe fondul problemei, exclud din start vina de a fi pesedist. Social – democraţia şi chiar socialismul sunt doctrine istorice care au făcut şi fac carieră şi epocă în toată lumea. Deci, plecând de la premisa că nu este o ruşine să fi pesedist, demonstrez că dumneavoastră, prin vot, sunteţi mai pesedist ca mine. Să fie clar! Votul ar trebui să însemne responsabilitate şi încredere. Adică cel care votează are încredere în persoana pe care o votează şi îşi asumă o mică parte din responsabilitatea acestui gest. Prin urmare…

Finalul anului 2007 a adus primele alegeri europarlamentare parţiale pentru România. Amândoi am votat cu PNL. Dumneavoastră pentru că eraţi consilier judeţean şi vicepreşedintele filialei locale, eu pentru că eram, încă, sub influenţe familiale. Alegerile locale din 2008 ne-au trimis la urne pe amândoi, tot ca votanţi ai PNL. Puteţi verifica, pe cuvântul meu că nu vă mint, că la localele din 2008 am votat cu Vasile Scîrlea, candidatul PNL la Primăria Călimăneşti şi cu lista de consilieri liberali. Pentru că Scîrlea (pe care îl puteţi întreba dacă este adevărat şi va recunoaşte că aşa este) nu a intrat în turul II, am votat candidatul PDL, Gheorghe Dulcea. Dumneavoastră, la Râmnicu Vâlcea, aţi votat candidatul la funcţia de primar şi lista de consilieri ai PNL. La alegerile pentru Consiliul Judeţean eu am votat cu Emilian Frâncu…ştiţi bine, n-are sens să intrăm în discuţii. Desigur, i-am votat şi lista de consilieri judeţeni. În mod normal şi dumneavoastră ar fi trebuit să votaţi la fel, dar în privinţa lui Emilian Frâncu am mari dubii. 2008 a fost primul an în care preşedintele CJ s-a ales prin vot uninominal. Dacă şeful dumneavoastră de atunci ajungea preşedinte de judeţ, nu aţi mai fi ,,pupat” preşedinţia partidului în 2009. La finalul anului 2008 au fost alegeri parlamentare. Fiind din Călimăneşti, deci din Colegiul Nord (pe atunci se vota uninominal, pe colegii), l-am votat la Senat pe Emilian Frâncu. La Camera Deputaţilor nu v-am putut vota, deşi influenţele de acasă m-ar fi îndreptat tot spre PNL. Dar pentru că nu mi-aţi plăcut de când eram mic, am votat-o pe pedelista Gabriela Ene.
În 2009 au fost alegeri europarlamentare la termen. Dumneavoastră aţi votat cu PNL, iar eu, poate din teribilismul specific vârstei (aveam 20 de ani) am votat cu Vadim Tudor – PRM. Desigur, pun acest vot şi pe seama faptului că din grupul de europarlamentari români făcea parte şi extremistul trădător Laszlo Toker şi mi s-a părut corect ca la Bruxelles şi Strasbourg să se audă şi vocea naţionaliştilor români. Dumneavoastră aţi votat cu PNL. Tot în 2009 au fost şi alegeri prezidenţiale. Eu am votat şi la turul I şi la turul II cu Traian Băsescu. Dumneavoastră aţi votat în primul tur cu Crin Antonescu, dar în turul al doilea aţi votat cu pesedistul Mircea Geoană, conform protocolului de colaborare PSD – PNL. Dacă nu aţi votat cu Geoană, spuneţi-o public.
Alegerile din 2012 v-au găsit pe dumneavoastră în USL şi pe mine în faţa unei alegeri simple: decât să vă votez pe dumneavoastră şi suita de ciraci politici aferenţi, am votat cu PDL la Consiliul Judeţean. Dumneavoastră aţi votat lista USL (deci şi pe candidaţii PSD) la CJ, iar la preşedinţia judeţului pe Ion Cîlea. Eu, pe Dorel Jurcan. Dacă nu aţi votat Ion Cîlea şi lista USL, în 2012, spuneţi public că aţi votat contra propriului dumneavoastră partid. La Primăria Călimăneşti am votat cu pesedistul Ilie Amuzan, dar pentru Consiliul Local am votat lista omului de afaceri Mircea Stănculescu. Nu ştiu dacă aţi votat cu Emilian Frâncu la Primăria Râmnicu Vâlcea, din nou am mari îndoieli. Dar dacă aţi făcut-o, se pune vot şi pentru PSD, întrucât Frâncu era candidatul USL. Măcar lista USL la Consiliul Municipal s-o fi votat şi dumneavoastră. Deci, alt vot dat spre PSD.
Parlamentare – 2012. Eraţi candidatul USL (deci şi al celor trei trandafiri pe care îi înjuraţi astăzi) pentru Colegiul Nord, Camera Deputaţilor. Nu v-am putut vota, aşa că am ales-o pe Iuliana Moise de la PDL. La Senat ar fi trebuit să-l votez pe uselistul Dan Niţu, colegul dumneavoastră. Dar tocmai că nu voiam cu nici un chip să vă acord sufragiul, nu l-am votat, ajungând să votez un bizar: Laurenţiu Baranga – Forţa Civică, pe atunci partid aliat cu PDL.
Era să uit referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Eu n-am votat, pot demonstra cu buletinul. Dumneavoastră, probabil convins de Liviu Dragnea (şeful de campanie al USL pentru referendum), pe care îl înjuraţi acum, aţi fost la vot.
La alegerile din 2016, la Primăria Călimăneşti l-am votat, din nou, pe pesedistul Ilie Amuzan. De data aceasta i-am votat şi lista de consilieri. La CJ am votat cu ALDE. Tot cu reprezentantul ALDE (Dumitru Lovin) am votat şi în toamnă, la Camera Deputaţilor. Desigur, acum mă căiesc! La Senat am votat bine: penelistul Romulus Bulacu (fost PDL). În schimb, la Camera Deputaţilor, este evident de ce n-am putut vota cu PNL, respectiv cu dumneavoastră. Şi nu numai… Probabil că în 2016 aţi votat lista PNL la CJ şi la Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea. La primărie vă bănuiesc că l-aţi votat pe Mircia Gutău, nu pe candidatul PNL, Grig Crăciunescu. Dar pentru că nu am dovezi nu insist pe subiect. La parlamentarele din 2016 v-aţi votat lista la Camera Deputaţilor, iar la Senat să zicem (repet, SĂ ZICEM) că l-aţi votat pe colegul dumneavoastră, Romulus Bulacu. Deşi, la cum vă cunosc…
În cazul în care nu am precizat corect cum aţi votat şi vă simţit nedreptăţit, vă rog să ne trimiteţi explicaţiile de rigoare, fiindcă le publicăm imediat. Contabilizăm în dreptul meu trei voturi date PSD, iar în dreptul dumneavoastră şapt voturi date, direct sau indirect, social – democraţilor. Aşa că nu ne mai faceţi pe noi pesedişti şi daţi fuguţa la sediul lor să cereţi o adeziune şi un tricou roşu cu trei trandafiri.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.