Șeful ALDE Vâlcea, în dezacord cu manevra lui Tăriceanu

Președintele interimar al ALDE Vâlcea, deputatul doljean Ion Cupă, a postat pe Facebook un text în care își exprimă vizibil nemulțumirea față recentele mutări făcute de conducerea centrală a partidului. Cupă e contrariat de faptul că ALDE a renunțat prea ușor la candidatura la prezidențiale și nu vede cu ochi buni nici alianța cu partidul lui Victor Ponta. Președinte a două filiale din Oltenia (Dolj și Vâlcea), marcat de ideea liberală, Cupă nu vrea ca ALDE să intre în ceea ce Ponta numea ,,opoziția de stânga”. Textul de pe Facebook, pe care îl redăm mai jos, este un protest (deocamdată elegant) al faptului că așa – zisa Alianță Un Om, pentru susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale, este rezultatul unor interese restrânse. 

,, De câteva zile, ALDE e pe buzele tuturor: Președinte, Premier, analiști, comentatori, cetățeni. ”Penibili”, ”ridicoli”,”trădători” sunt principalele etichete ce ni se lipesc.
Mă întreb cum am ajuns din busola guvernării și a stabilității politice, dintr-o voce politică rațională, echilibrată să fim catalogați negativ din toate părțile?! Cum am ajuns să fim sursa unei instabilități politice și guvernamentale care folosește oricui, mai puțin românilor, militanților și votanților ALDE?!
Oare nu cumva nu ne-am apărat așa cum trebuie partidul și am cedat nepermis unor Casandre străine de interesul legitim a ceea ce am vrut și vrem să fim: o forță liberală autentică de secol 21 ?!
Văd în aceste zile lideri locali, parlamentari, militanți ALDE bulversați, peste tot în țară. Bulversați de renunțarea simultană și la o candidatură prezidențială proprie, în care toți am investit atâtea speranțe de relansare politică, și la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive.
Și mai văd în aceste zile pe liderul noului aliat politic că vorbește dezinvolt despre Opoziția de Stânga (??!!) pe care am reprezenta-o noi, ALDE și ProRomânia împreună. Și-l mai aud vorbind pe Victor Ponta de o fuziune între cele două partide!!! Iar liderii noștri nu schițează NICIUN gest în apărarea identității noastre liberale.
Pe ce drum mergem? Cine mai suntem noi, ALDE?
”Alianța pentru 1 OM”, asa cum am înțeles ca se numește alianța electorală cu partidul lui Ponta (fără să ne consulte nimeni pentru această denumire), nu este oare, în fapt, o Alianță pentru câțiva oameni de la vârful celor două partide?!
Sentimentul că suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care voiam noi să-l jucăm – cu onoare si responsabilitate pentru români si viața lor, promovându-ne valorile și proiectele liberale pentru România – devine tot mai acut.
În general, agitația asta politică surdă pentru câștigarea unui meci înainte de a se juca pe teren nu e de bun augur pentru democrația românească. Mie nu-mi plac meciurile decise înainte ca jucătorii să intre în teren…
Va trebui să cumpănim bine și repede! Cu mintea noastră a celor care am construit un partid liberal și democrat în care și-au pus speranțele sute de mii de români.”

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like