Șeful AUR Vâlcea aruncă ,,bomba” în Hidroelectrica. Tîrși bagă capul la cutie.

Președintele AUR Vâlcea Gheorghe Rădescu a făcut declarații incendiare într-o conferință de presă despre activitatea Hidroelectrica. 

,,Știu cu certitudine că o microhidrocentrală de pe Olt, săptămâna trecută a uzinat 14,1 megawați/oră în oră de vârf, în situația în care, cu un an în urmă, în aceleași condiții, uzina 40,13. Mă întreb dacă Brădișorul, care are două grupuri de 55 mgw, deci 110 în total, e în aceeași situație. Adică avem apă, avem hidrocentrale și uzinăm la o treime. De ce? Ca sa creăm artificial o criză energetică sau să o acutizăm?! Datele sunt din interiorul instituției. Oamenii au făcut poze în mai multe hidrocentrale mi-au trimis. Vă pot arăta fotografii făcute. Declarațiile mele sunt corecte și se văd în piața energetică. Oamenii aceia și-au pus întrebări, domne dar de ce ne obligă să uzinăm 14 mgw în situația în care, anul trecut, am uzinat 40? O altă microcentrală a uzinat 15,76 mgw/oră, în timp ce anul trecut, în aceeași perioadă, uzina între 41 și 42.. Acum înțeleg de ce s-a insistat așa de mult să se scoată din Codul Penal subminarea economiei naționale.”

De asemenea, Gheorghe Rădescu a spus că deține informații de la oameni care lucrează în microhidrocentrale și care i-au trimis fotografii de la fața locului. A fost de acord doar să arate pozele celor prezenți, după conferință, fără să le trimită ziariștilor, motivând, poate pe bună dreptate, că publicarea lor poate duce la deconspirarea sursei. 

În replică, am încercat să stăm de vorbă cu directorul Hidrocentrale Vâlcea, Constantin Tîrși. Deși este un profesionist recunoscut în domeniul în care lucrează, se vede treaba că atâta stat pe funcții de conducere i s-a urcat la cap. Niciodată nu răspunde la telefoane și/sau mesaje, deși îi sunt cerute opinii despre activitatea instituției pe care o conduce. Din păcate, Tîrși consideră că este destul să fie recunoscut un profesionst de către colegii său, uitând că funcția de conducere are și un important segment de reprezentare publică.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like