Şeful PNL Vâlcea, ridiculizat la mitingul din Craiova. “Cea mai puternică filială liberală din Oltenia”, n-a piuit

Deşi Vâlcea are cea mai puternică filială liberală din Oltenia, având în vedere numărul de aleşi locali (primari şi consilieri), dar şi numărul de voturi, la mitingul din Craiova, din 6 aprilie, a luat o puternică lovitură de imagine. Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, nu a fost lăsat să vorbească pe scenă, în faţa a 4000 de liberali strânşi din cinci judeţe în capitala Olteniei. Ce-i drept, la capitolul organizare, peneliştii vâlceni n-au stat rău, ducând la miting peste 700 de oameni. Pe scenă s-au aflat liderii tuturor filialelor din Oltenia, mai puţin Mehedinţi, şi cu toţii au luat cuvântul. Buican, deşi a contemplat mitingul de pe scenă, n-a avut parte de microfon. Sau poate i l-au dat la final, să-l ia acasă drept amintire. 

Pentru PNL Vâlcea, care în contextul acestui miting din Craiova s-a lăudat din nou că este cea mai puternică filială a Olteniei, urmează nişte alegeri grele. Dacă la nivel naţional PNL pare pe val conform sondajelor de opinie, ceea ce nu se poate spune despre PSD (ba din contră), la Vâlcea situaţia stă exact pe dos. Cu o organizaţie municipală care merge într-un picior, cu 52 de primari pe hârtie – mulţi dintre ei trecuţi la PSD, PER sau ALDE – PNL Vâlcea agonizează. În replică, PSD Vâlcea aliat cu primarul Râmnicului, Mircia Gutău, are toate şansele să ajungă una dintre cele mai performante filiale ale social – democraţilor la algerile europarlamentare. 

Revenind la ideea iniţială, se pune întrebarea cât va mai fi susţinut sau tolerat Cristian Buican de ,,centru”, dacă şi aceste alegeri vor fi pierdute?! Ce susţinere va mai avea la sediul din Aleea Modrogan, dacă pe fondul unui PNL din ce în ce mai puternic la nivel naţional, scorul la Vâlcea va fi din ce în ce mai mic? Cât vor mai fi tolerate blaturile politico – economice ale unor liberali vâleni cu puterea locală, în timp ce criza partidului se adânceşte pe zi ce trece?!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like