Senator vâlcean, ucis politic de fosta soție bătută. PSD îl aruncă sau moare cu el!

Apariția în public a unui certificat medico – legal (foto jos) care atestă că senatorul Bogdan Matei și-a bătut soția, poate avea două rezultate: sau pleacă fostul ministru de pe prima scenă politică, sau se sinucide filialala locală. După ce a fost ciuca bătăilor presei naționale și a opoziției din cauza unor gafe colosale în anul de ministeriat la Tineret și Sport, pe Matei l-a bătut fosta nevastă. Că și el a bătut-o pe ea. Libertatea și Gazeta Sporturilor au povestit cronologic evenimentele, preluând declarațiile lui Bogdan Matei, dar și ale soției sale, Carmen Elena. O simplă căutare pe Google lămurește totul. Plus o fotografie cu documentul medical și carierea pesedistului s-a ruinat. 

Pe Bogdan Matei nu îl mai poate salva nimic; nici relația cu președintele Constantin Rădulescu, nici relația cu alți ștabi ai partidului (Niculae Bădălău, spre exemplu, care se pare că a ajutat la numirea sa în guvern). Nici Liviu Dragnea dacă iese din pușcărie și ar fi repus lider, nici Ion Iliescu dacă întinerește și preia puterea în sediul din Kisellef. Gata, mortua est! 

Nu facem referire la componenta morală a cazului, este prea complicat și mult prea dureros. Și, oricum, nu ar avea niciun rost. Ne referim la această situație doar din punct de vedere politic. Dacă este cu capul pe umeri (ceea ce până acum n-a prea arătat), Matei nu va mai participa la competiția internă din PSD Vâlcea pentru un post de parlamentar. Dacă o va face, va da ,,muniție” celorlalți doritori care se vor folosi la maxim de acest document. Cel mai probabil, vor mai apărea și alte certificate medico – legale de acest fel, fiindcă o femeie rănită fizic și în orgoliu este foarte periculoasă. Mai ales acum când ,,a simțit sânge”. Din victima violențelor domestice, Carmen Elena Matei s-ar putea transforma în vânător, iar senatorul va deveni din soț bătăuș, vânat. Nu mai vorbim de presă și opoziție care, dacă Matei va fi pus din nou pe listă, vor ciurui pe bună dreptate PSD Vâlcea. Și Constantin Rădulescu nu își permite așa ceva. 

O regulă de management politic într-o asemenea situație este să te retragi. Ai comis-o, s-a aflat…nu mai e nimic de făcut. Dacă rămâi agățat pe înalte funcții publice, farurile sunt pe tine. Ținta ești tu! Din declarațiile date în presa națională, se pare că motivul pentru care Carmen Elena Matei scoate documentele ar fi neplata pensiei alimentare de 4000 de lei lunar. Senatorul susține că e prea mult. Dar îl asigurăm că, din păcate pentru el, vor mai apărea și alte documente dacă nu pleacă. Chiar dacă ar plăti cei 4000 de lei, odată ce s-a deschis cutia Pandorei, adversarii săi interni și externi vor știi unde să caute celelalte certificate medico – legale care, pe surse, sunt mult mai grave. 

Cu riscul să ne repetăm menționăm că nu intrăm în viața de familie a senatorului Matei și nu ne situăm nici de partea sa, nici de partea soției. Asemenea aspecte nu pot fi judecate de oameni din afara familiei, iar înșiruirile de motive ale celor doi nu trebuie să privească opinia publică. În fond, sunt doi oameni care au divorțat la notar în 2019 și care trebuie să trăiască civilizat pe mai departe. Mai ales că au un copil. Dar, adio carieră politică! Nimeni sănătos la cap nu poate antrena PSD Vâlcea într-o asemenea aventură. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like