Senatorul Banu, despre noua investiție de la Oltchim

/

Claudia Banu (senator PNL Vâlcea) a participat la un eveniment deosebit. Chimcomplex, companie ce a preluat Oltchim, a inaugurat o investiție de 40 de milioane de euro, ce va mări capacitatea de producție a combinatului. După eveniment, senatorul a postat un text pe Facebook pe care îl redăm în integralitate.

“Astăzi (n.r. 21 iulie 2021), alături de domnul deputat Laurențiu Cazan și domnul subprefect Victor Stănculescu, am participat la noua investiție inaugurată de Chimcomplex, o instalație de producție polioli speciali, în valoare de 40 de milioane de euro, care va mări capacitatea de producție la peste 140.000 de tone pe an. Prin această instalație ce cuprinde 12 reactoare de sinteză, cu scopul de a reduce emisiile de CO2, România va produce aproape 5% din producția europeană de polioli, ducând compania pe locul 9 în Europa.

Evenimentul de astăzi repune platforma din Râmnicu Vâlcea pe harta industriei chimice, ca un partener serios, profesionist și de referință pentru Europa.

Felicitări echipei de 400 de specialiști, condusă de președintele Ștefan Vuza, care a lucrat la acest proiect benefic pentru economia locală și națională” – senator Claudia Banu.

loading...

You May Also Like