Senatorul Banu, despre tratamentul personalizat al pacienților

/

Senatorul liberal Claudia Banu s-a raliat proiectului Nicoletei Pauliuc prin care orice pacient din România are dreptul la un tratament personalizat. Prin acest proiect legislativ se încearcă stoparea tratamentelor generaliste care, deși au un spectru benefic larg, nu sunt total suprapuse nevoilor unor pacienți. Redăm textul prin care Claudia Banu își susține demersul.

“Astăzi, la Senat, am făcut încă un pas în reformarea sistemului de sănătate românesc, care are ca punct de referință drepturile pacientului.
Prin proiectul inițiat de doamna senator NicoletaPauliuc, deja avizat favorabil, a fost introdus conceptul de medicină personalizată, respectiv oferirea de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijiri terminale specifice fiecărui pacient.
Mai exact medicația, analizele și tratamentele vor fi stabilite în funcție de nevoile specifice pacientului. Vor fi eliminate abordarea generalistă și tratamentul generic, locul fiind ocupat de particularitățile fiecărui bolnav. Pacientul are dreptul la medicină personalizată pe baza recomandării medicale, sens în care medicul specialist are obligația de a pune la dispoziția pacientului informații fiabile, pertinente, dar mai ales ușor de înțeles referitoare la opțiunile privind intervențiile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate și riscurile acestora. De precizat, consimțământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenție medicală specifică medicinei personalizate.
Cei care doresc să consulte noile prevederi, o pot face accesând link-ul de mai jos, cu mențiunea că Senatul este prima cameră sesizată”

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like