Senatorul Bulacu, aport important la noua grilă de salarizare din Ministerul Sănătăţii

Cu toate că se află în opoziție, senatorul Romulus Bulacu, a reușit să convingă conducerea Ministerului Sănătății să modifice grila de salarizare a personalului medical. În urmă cu două luni, senatorul Romulus Bulacu a adresat o Întrebare ministrului Sănătăţii prin care solicita un răspuns privind anomalii identificate în grila de salarizare. Prin demersul parlamentar, senatorul vâlcean semnala două situaţii punctuale legate de stabilirea salariilor de bază pentru o parte din personalul de specialitate medico-sanitar conform Anexei nr.1, Capitolul 1 din Legea nr. 250/2016, și anume:
– medicul şef, cu studii superioare, are un salariu de bază de 5.500 lei, în condiţiile în care medicul primar, aflat în subordine, având studii superioare, primeşte un salariu de baza de 5616 lei
– asistentul medical debutant, angajat iniţial pe un salariu de bază în cuantum de 2628 lei, ulterior, pe măsură ce înaintează în vechime în muncă, i se reduce salariul, după cum urmează: gradaţia 1-1750 lei, gradaţia 2-1838 lei, gradaţia 3- 1929 lei, gradaţia 4- 1978 lei şi gradaţia 5- 2027 lei.
Întrebarea adresată de senatorul Romulus Bulacu nu a rămas fără ecou, Ministerul Sănătății comunicând că a demarat procedura de corectare a inadvertențelor semnalate. “ (…) Vă comunicăm că Ministerul Sănătății a sesizat și a inițiat propuneri de reglementare a acestor neconcordanțe privind salariile de bază stabilite pentru categoriile de personal mai sus menționate”, se arată în Răspunsul semnat de ministrul Florian Bodog.
“Sunt bucuros că am reușit să determin o poziție corectă a Ministerului în această situație și mă preocup ca aceste demersuri să fie duse la bun sfârșit. În același timp le mulțumesc celor care mi-au sesizat aceste aspecte în cadrul audiențelor, asigurându-i de tot sprijinul meu în continuare”, a declarat senatorul PNL Romulus Bulacu.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.