Senatorul Bulacu: ,,Pentru PSD e momentul socotelilor şi răfuielilor”

Prin măsurile economice și fiscale anunțate de PSD, se pare că acesta este total dezinteresat de riscul intrării României într-o gravă criză. Toate aceste măsuri sunt îndreptate împotriva oamenilor activi și productivi din societate, cu scopul vădit de a-i penaliza pe cei care muncesc. PSD vrea să sancționeze tot ce funcționează în economie pentru a-și acoperi promisiunile fantasmagorice. Printr-o serie de măsuri, neasumate în campania electorală, PSD nu mai lasă nicio gură de oxigen mediului de afaceri.
Impactul negativ major generat de impozitul pe cifra de afaceri este completat de creșterea artificială a salariului minim în anul 2018. Aceasta este bomboana pe coliva mediului de afaceri. Costurile cu salariile mărite nu pot fi suportate de firmele mici și mijlocii, care vor apela la măsuri disperate pentru a-și continua activitatea, mai ales acele societăți în care administratorii au girate către bănci bunurile personale și pentru care închiderea activității înseamnă și un faliment personal. Aceasta va duce și la dispariția a zeci de mii, poate sute de mii de locuri de muncă. Impozitul pe cifra de afaceri va crește numărul șomerilor și alungă investițiile străine și chiar capitalul românesc care vor căuta mutarea sediului social în altă țară.
Dar aceste măsuri împotriva firmelor private nu erau de ajuns. PSD a gândit și măsuri de taxare suplimentară a persoanelor fizice cu un câștig peste medie. Așa a apărut impozitul pe venitul global pentru persoane fizice și taxa de solidaritate, care descurajează pe toți cei care vor să facă performanță, dar care încurajează birocrația și evaziunea fiscală. Introducerea taxei de solidaritate este precendentul care duce la introducerea cotei progresive, respectiv penalizarea celor care câștigă mai mult. Este o taxă politică, o răzbunare a PSD împotriva oamenilor productivi, a clasei mijlocii, greu de manipulat din punct de vedere politic.
PSD ticluiește o fraudă morală împotriva oamenilor activi și productivi din societate cu scopul de a-i pedepsi, și asta pentru că mai e puțin și vine toamna, fără parale la bugetul de stat. Blocarea angajărilor în aparatul central este din păcate doar începutul unui colaps.
Pentru PSD a început momentul socotelilor și al răfuielilor. Doamne, ocrotește-i pe români!

Senator, Romulus Bulacu

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.