Senatorul Bulacu: ,,PSD condamnă Vâlcea la izolare economică!”

Dezvoltarea unui județ depinde de foarte mulți factori. Chiar dacă potențialul turistic și oferta generoasă pentru investitori pot asigura un nivel de trai bun pentru populație, în cele mai multe cazuri intervin și alți factori, precum o infrastructură precară.
În sesiunea parlamentară trecută, am adresat Ministrului Transporturilor 2 întrebări la care abia acum am primit un răspuns. Prima viza secțiunea 6 a Autostrăzii Pitești Sibiu, despre care nu se mai aude nimic, iar cea de-a doua se referea la modernizarea DN 67B, Tetoiu, Măciuca, Drăgășani, Pitești.
Conform răspunsurilor, vâlcenii trebuie să-și ia gândul că vor merge prea curând pe un drum expres care să ne lege de autostradă sau că vor beneficia în urma taxelor plătite de un drum modern în sudul județului.
Din răspunsul înaintat de minister, aflăm că în ceea ce privește Autostrada Pitești Sibiu și proiectul secțiunii 6, respectiv cei 16 km de Drum Național de legătură între Tigveni și Rm Vâlcea, “se află în curs de proiectare în cadrul studiului de fezabilitate, iar după promovarea hotărârii de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici se vor demara alte proceduri- proiectare, respectiv executare”. În același timp, ministrul Cuc estimează că procedura de achiziție aferentă tronsonului vital pentru dezvoltarea Vâlcii va fi demarată, poate, la sfârșitul acestui an.
În ceea ce privește DN 67 B, din răspunsul ministerului aflăm că, având în vedere că executantul refuză constituirea garanției de bună execuție, abia acum s-a început procedura de reziliere a contractului. După care, într-o manieră fascinantă, ministrul începe o metodă consacrată de scărpinare la urechea dreaptă cu mâna stângă:
“Obiectivul (DN 67B) este cuprins în Lista de obiective cu finanțare în anul 2017 de la bugetul de stat, capitolul A. (…..) având în vedere că nu se vor recontracta lucrările, nu poate fi estimat termenul de începere a lucrărilor pentru modernizarea DN 67B.”
Cu toate că vâlcenii, la fel ca toți românii, plătesc accize pe combustibil și rovignetă, ei nu se regăsesc în finanţarea proiectelor de infrastructură rutieră, mult promise de guvernarea PSD. Județul Vâlcea este văduvit la capitolul investiții și dezvoltare rămânând, din cauza indolenței şi indiferenţei actualei guvernări, într-o continuă izolare economică.

Senator Romulus Bulacu

You May Also Like