Un candidat greu pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Cine se pune cu șeful Executărilor Silite?

Virgil Pîrvulescu, șeful serviciului Colectare și Executare Silită din cadrul ANAF Vâlcea, va candida la Primăria Râmnicu Vâlcea. E oficial, așa cum îi place unei publicații vâlcene să spună despre candidatura sa, fără să anunțe deocamdată și partidul pe care îl va reprezenta. Pîrvulescu e un tip prea inteligent să se arunce cu capul înainte într-o aventură inutilă, deci este exclusă candidatura independentă sau din partea unui partid mic. După ce a fost refuzat brutal de USR (despre motivele refuzului, într-un articol viitor), șeful colectărilor și executărilor silite negociază cu PNL. Nimic mai normal, omul vrea să-și maximizeze șansele care, la prima vedere, par mici. 

De ce la prima vedere? Pentru că va fi extrem de greu de combătut în campania electorală. Cine să-l combată pe Pîrvulescu? Presa? Contracandidații? Comunicatorii contracandidaților? Imaginați-vă că aproape toți cei trecuți mai sus în revistă au societăți private sau lucrează la niște agenți economici privați. Chiar și actualul primar, Mircia Gutău, are rude de gradul I administratori de societăți. Oricât ar fi de curajos și dur în declarații politice, primarul n-are cum să nu ia în calcul că firmele familiei sale pot fi oricând controlate. Același lucru este valabil și la ceilalți contracandidați. Despre presă ce să discutăm? Societățile editoare de presă din Vâlcea sunt mici, pot fi oricând ,,pui de Crevedia” în mâna acestui mare șef din Finanțele Publice. 

Desigur, o să ni se spună că doar cei ce se știu vinovați vor avea emoții. Plecăm de la premisa că Virgil Pîrvulescu este un om de bună credință și un candidat onest la funcția de primar al Râmnicului. Totuși, dacă nu trăim în basme și nu vorbim din romane știm că în societatea românească, dacă Fiscul vrea să te facă, te face! Și chiar dacă Pîrvulescu nu ar da vreun ordin în acest sens (cum probabil nu o va face), contracandidații săi și presa nu vor avea curajul să-l atace. Subliminal, psihologic, va exista tot timpul angoasa că se pun cu șeful serviciului Colectare și Executare Silită din ANAF. 

Virgil Pîrvulescu are posibilitatea legală și democratică să candideze. Ce entitate, ce instituție arbitrează un asemenea joc extrem de periculos?!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like