Vezi ce ar trebui să-l învețe Buican pe Rădulescu

Profesorul de matematică Cristian Buican și-a cumpărat recent un apartament. Zilele trecute a emis un comunicat de presă prin care anunță că dă meditații. Analogiile care se pot face de aici sunt lesne de înțeles. Ghinion! 

Șeful PNL Vâlcea a spus că-l meditează în cinci probleme pe Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea. Tot ce se poate. Foștii elevi ai școlilor ajutătoare care l-au avut profesor pe Buican au doar cuvinte de laudă la adresa pedagogiei acestuia. Dar în afară de cele cinci puncte pe care Buican vrea să i le predea lui Rădulescu, îi mai amintim câteva. Poate își face timp pentru prezentarea unui curs complet. 

1. Cum să numești și să girezi politic o conducere de consiliu județean care să atribuie fonduri publice pe criterii de ,,terorism politic.” Studiu de caz: localitățile Vaideeni, Șușani, Nicolae Bălescu, Berislăvești, Ștefănești și Drăgoești au primit ZERO LEI de la CJ Vâlcea, condus de liberalul Gică Păsat, în 2015. Îi mai poți acuza pe alții de favoritism când tu ești copărtaș politic la o asemenea împărțire abuzivă a banului public?

2. Cum să bagi în Consiliul de Administrație (CA) și în cel de Supraveghere (CS)  de la CET Govora oameni care n-au nicio treabă cu economia? Studiu de caz: constituirea CA și CS ale CET Govora în 2015. Au intrat aviatori, pictori de biserici, profesori de educație fizică, producători de pantofi… Rezultatul: insolvență la CET Govora! Mai poți vorbi de distrugerea economiei unui județ când ai girat politic așa ceva?

3. Cum să-ți bați joc de propriul tău primar, pe motiv că ,,oricum se descurcă”. Studiu de caz: CJ Vâlcea, condus de liberalul Gică Păsat, a retras șapte miliarde de lei vechi pentru asfaltarea unui drum județean care trece prin Călimănești. Episodul a avut loc în campania electorală din 2016, iar edilul – șef  Florinel Constantinescu a fost la un pas să se rupă de PNL. Când ai girat politic așa ceva, mai ai îndrăzneala să vorbești despre infrastructura rutieră a județului?

Este adevărat că în problemele prezentate mai sus Buican este profesor doctor. Constantin Rădulescu este abia elev. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like