Vezi cine sunt directorii susținuți de ALDE Vâlcea. Vor părăsi instituțiile pe care le conduc?!

Iminenta plecare a ALDE de la guvernare anunță și câteva posibile schimbări la conducerea unor instituții vâlcene. ALDE Vâlcea nu și-a făcut simțită prezența în conducerea politico – administrativă a județului din cauza numeroaselor lupte interne dintre diverse grupări. Cu toate acestea, se poate vorbi despre câteva persoane ajunse pe importante funcții publice datorită faptului că ALDE a participat până acum la guvernare. În primul rând, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Bușu. Deși este în mari contre cu noua conducere a filialei, Bușu este de facto în conducerea județului, cu atribuțiuni de coordonare a instituțiilor culturale.

Tot Bușu și i-a asumat politic, în fața partidului, pe directorii Muzeului Județean de Istorie ,,Aurelian Sacerdoțeanu” (Claudiu Tulugea) și Muzeului Memorial ,,Nicolae Bălcescu” (Antonie Chelcea). Cei doi directori au fost liberali, dar pentru a rămâne pe funcții au acceptat compromisul cu ALDE. N-ar mira pe nimeni ca aceștia să iasă public și să suțină că ei nu au fost niciodată membrii ALDE și că tot timpul au făcut parte din PNL. Ambii conduc muzeele în urma unor concursuri câștigate în timpul guvernării PSD – ALDE.

Prim-vicepreședintele ALDE Vâlcea, Iuliana Moise, este director al Registrului Auto Român (RAR) Vâlcea și membru în Consiliul de Administrație al unei instituții foarte interesante: Societatea Națională de Închideri Mine (SNÎM) Valea Jiului. O prietenă a Iulianei Moise, Carmen Silvia Cărămidă, ocupă un loc foarte bine plătit în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN). Doamna în cauză nu s-a spetit cu activitatea politică și nici nu este o persoană cunoscută în domeniul energiei nucleare. Dar o sinecură de la ALDE Vâlcea a primit. George Guțui, secretarul general al ALDE Vâlcea, este membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), de unde primește aproape 2000 de lei lunar.

Biblioteca Județeană ,,Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea este condusă de Remus Grigorescu. Aici trebuie să aducem două prezizări importante. La fel ca în cazul lui Adrian Bușu, Grigorescu este în mari contre cu noua conducere a ALDE Vâlcea care l-a și exclus din partid. De asemenea, Grigorescu a primit primul mandat de director al bibliotecii în perioada în care era la PSD și ALDE nici nu exista. Ocupa funcția în urma câștigării unui concurs. În domeniul școlar ALDE nu se poate lăuda cu mari reușite. Doar directorul Liceului Tehnologic din Berbești, Sorin Cumpănășoiu, este membru al ALDE cu funcție de conducere în învățământ, dar și el a fost numit în urma unui concurs. Ce-i drept, organizat în timpul guvernării PSD – ALDE. Și despre directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Dan Ponoran s-a discutat că ar fi susținut neoficial de ALDE pe linia Adrian Bușu – Ioan Neamu (șeful Medicinei Legale și consilier județean), dar Ponoran a infirmat speculațiile.

Un caz particular este cel al directorului Agenției Județene pentru Plăți şi Inspecției Socială (AJPIS), Adrian Toader. Acesta a fost menținut în funcție fiind asociat cu ALDE, mai degrabă prin legături cu persoane din conducerea națională a partidului. Cu toate acestea, nesigur pe relațiile de la Bucureşti, Toader a încercat să intre în ALDE Vâlcea. În mod suspect, conducerea județeană s-a opus.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like