VIDEO: Asociația Elevilor din Vâlcea a migrat de la USR la PNL

Când Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) era apropiată USR, consilierii liberali îi certau pe cei care cereau burse mai mari. Când liderii AVE s-au depărtat de USR și s-au apropiat de liberali, PNL Râmnicu Vâlcea a emis un comunicat patetic în care anunța că susține demersurile elevilor. Ipocrizie și curvăsărie politică de manual. 

Când îmbraci tricoul galben te pupă Banu

De la început menționăm că marea majoritate a membrilor Asociației Elevilor Vâlceni (AVE) sunt tineri inteligenți, de bun simț, cu un spirit civic accentuat (ceea ce e bine) și nu sunt implicați în jocuri politice. Conducerea asociației, însă, are legături indirecte cu mediul politic. Așa cum am amintit în alte articole, ,,patronul spiritual” al AVE este un fost activit USR, Vlad Ciobanu. După ce a fost suspendat din USR Vâlcea, Ciobanu a început negocierile cu PNL, având ca persoană de legătură pe Cezar Bulacu (fiul senatorului liberal Romulus Bulacu). Deocamdată, Ciobanu nu este liberal cu adeziune și carnet, dar este în relații bune cu PNL. Asta o demonstrează nu doar sursele interne care confirmă negocierile, dar și comunicatul emis recent de PNL Râmnicu Vâlcea. Din comunicat reiese că liberalii au început să se jelească de grijile reale ale elevilor din municipiu. Întrebare extrem de importantă: câte comunicate sau interpelări în Consiliul Local au avut peneliștii cu privire la situația elevilor din Râmnicu Vâlcea?! Nu este suspectă grija subită a președintelui interimar, Claudia Banu, dar și a altor liberali, în contextul în care până acum n-au ,,tocat” deloc acest subiect? În urmă cu un an, USR se folosea de AVE pentru atacarea administrației. Acum, locul USR este luat de PNL, din cauză că liderul spiritual al AVE (Vlad Ciobanu) și-a schimbat opțiunile și simpatiile politice. 

Când nu îmbraci tricoul galben te ceartă Băzăvan

Este adevărat că bursele pentru elevi pe care le acordă Primăria Râmnicu Vâlcea sunt mici, dar așa cum a explicat administrația în repetate rânduri…atât se poate deocamdată. Problemele elevilor trebuie expuse pertinent în public, fiindcă sunt probleme de importanță covârșitoare. Însă nu trebuie să fie transformate în mesaje politice, menite să aducă voturi unui partid (oricare ar fi el). O dovadă în plus că liberalilor nu le-a păsat de pretențiile AVE este filmulețul pe care vi-l prezentăm mai jos. În aprilie 2019, doi lideri ai asociației (Sebastian Badea și Denis Ioniță) au participat la ședința Consiliului Municipal și la final au luat cuvântul cerând burse mai mari pentru elevi. În sală, era, bineînțeles, ,,tutorele” lor, Vlad Ciobanu. Pe atunci, relațiile lui Ciobanu și ale AVE cu USR erau bune. După cum se vede din imagini, doi consilieri locali liberali (Dumitru Vâlcu și Constantin Băzăvan) nu erau de acord cu pretențiile AVE și nici cu modul elevilor de a pune problema în fața Consiliului. Ce s-a schimbat de atunci? Ciobanu s-a certat cu USR și cochetează cu PNL. Conducerea AVE, asemenea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like