VIDEO – Primar liberal: “Gestul lui Buican nu mi-a picat bine”

Sarabanda de jigniri pe care conducerea PNL Vâlcea o aduce comunităților locale continuă. Duminică, 11 august 2019, a fost rândul comunei Zătreni. Primarul liberal Constantin Lițoiu a invitat conducerea liberalilor la ziua comunei, mai cu seamă pe cei doi parlamentari, Cristian Buican și Romulus Bulacu. ,,Cu o zi înainte de eveniment am discutat cu dumnealor, i-am invitat…era normal având în vedere că sunt parlamentari și reprezintă conducerea partidului din care fac parte. Mi-au spus că dacă se urcă pe scenă președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, ei nu urcă. Dar amânndoi mi-au promis că la ora 18:00 vor fi acolo. Nu știu dacă m-au mințit sau n-au putut să vină, dar nu m-au mai anunțat. Pur și simplu n-au venit. Vă dați seama că nu mi-a picat bine deloc. Până la urmă este vorba de ziua localității, nu de orgolii politice” – a declarat Constantin Lițoiu, unul dintre cei mai experimentați primari din județul Vâlcea. 

Conflictul deschis pe care Cristian Buican și valeții săi politic îl au cu primarii liberali vine de la un orgoliu nemăsurat. Buican a transmis pe un grup de WhatsApp că liberalii nu vor mai urca pe scene, la zilele comunelor, dacă sunt invitați președintele CJ Vâlcea și parlamentarii PSD. Pretenția aberantă și absurdă n-a fost “îmbrățișată” de edilii liberali care invită deopotrivă conducerile ambelor partide. Și de aici, disprețul lui Buican și refuzul de a participa la zilele comunităților cărora le cere votul. 

În micuțul filmuleț se poate vedea descumpănirea pe chipul primarului, lucru remarcat de toată lumea care a auzit și discursul. Constantin Lițoiu îl cheamă din mulțime pe prietenul său, Ilie Fârtat, fostul primar de la Horezu, unul dintre puținii fruntași liberali prezenți. Când i-a pronunțat numele lui Cristian Buican s-a lăsat tăcerea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like