Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale

Aproximativ 800 de delegaţi la Congresul PSD au desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept candidat al social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Votul a fost unanim, prin ridicare de mână. 

A fost un congres cu final aşteptat, ţinând cont de faptul că acţiunea de sâmbăta trecută a social-democraţilor nu a fost decât o simplă formalitate, o confirmare a deciziei luată de membrii Comitetului Executiv Naţional, în urmă cu mai bine de o lună.

În discursul său, Viorica Dăncilă s-a referit la reformarea educaţiei, sănătăţii şi la eradicarea sărăciei, care, alături de res­pectarea legii de către fiecare cetăţean şi siguranţa fiecărui alegător se pare că vor constitui principalele teme de campanie ale social-democraţilor în perioada următoare. Preşedintele PSD a amintit că, în urma deciziilor sale de la Palatul Victoria, au crescut salariile medicilor, profesorilor, constructorilor şi au fost implementate programe de dezvoltare a comunităţilor locale. 

Viorica Dăncilă a spus: „Această ţară nu poate fi condusă de la Cotro­ceni sau de la Guvern. România trebuie condusă alături de oameni. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac alt­ceva decât să ţipe de pe margine”.

Printre atuurile sale, Dăncilă a enumerat faptul că este singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării şi care are voinţa de a mişca lucruile. 

Mihai Fifor, secretar general al PSD, a precizat că social-democraţii cred „într-o Românie unită, nu divizată”, într-o ţară care să fie” o casă sigură pentru fiecare român”.

You May Also Like