A început ,,săptămâna mare” a handbalului vâlcean. Sâmbătă vine CSM București!

Am intrat în săptămâna derby-ului cu CSM București. Sâmbătă, 21 septembrie, cele supranumite ,,tigroaicele” vin la Râmnicu Vâlcea pentru meciul campionatului național la handbal feminin. Înfruntarea nu trebuie văzută ca pe o simplă întrecere sportivă. Este nevoie de o emulație colectivă asemenea celei de acum câteva luni când am scos un egal, in extremis, acasă și am devenit campioni, tot contra adversarelor de la București. 

,,Experții” o să umple din nou mediul online cu expresii gen ,,nu joacă bugetele”, ,,echipa de anul acesta e mai slabă ca aceea de anul trecut”, ,,s-au adus prea multe jucătoare străine” și, bineînțeles, apoteoticul ,,Gutău e de vină”. Categoric, au și ei dreptatea lor. Dacă în al doilea an de existență al echipei s-a câștigat Cupa României și s-a ajuns în cupele europene, dacă în al treilea am luat tilul și jucăm în Champions League, o avea și Gutău ,,vina” lui. Că ,,nu joacă bugetele” este evident. Doar de-aia SCM este campioană în detrimentul mult mai bogatei CSM. Însă nu poți minimaliza la nesfârșit faptul că bucureștencele au un buget încă o dată și ceva cât ale noastre. Și mare parte din el este asigurat tot din bani publici…o altă marotă ,,rostogolită” pervers pe Facebook de goarnele opoziției. De ce 80% din bugetul SCM Râmnicu Vâlcea este asigurat din bani publici? Dacă nu era actuala administrație, sintagma ,,Vâlcea, capitala handbalului românesc” ar fi fost doar un titlu de poveste frumoasă.

O victorie ne-ar desprinde în favorite la lupta pentru titlu, chiar dacă mai sunt de jucat foarte multe meciuri. Un egal ne menține în fața principalelor adversare, deci, în calcule pentru apărarea trofeului. Nu există vâlcean onest care să nu se gândească săptămâna aceasta la meciul de sâmbătă. Că îți place sau nu handbalul, ori sportul în general, n-ai cum să nu tresari ca vâlcean când știi ce urmează. 

O săptămână, un oraș, o singură idee: victorie cu CSM București!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like