Cozia Călimănești are speranțe mari pentru turul de calificare în Liga a treia

Mâine, 18 iunie, la ora 18:00, campioana seriei județene din Vâlcea, Cozia Călimănești, va juca turul pentru promovarea în Liga a treia cu echipa Curtișoara Olt, campioana județului vecin. Meciul se anunță încins, dar decisivă va fi întâlnirea retur din 25 iunie, de la Călimănești. Cozia Călimănești și-a început anevoiosul drum al promovării în urmă cu trei ani, când alături de antrenorul Vasile Ilinca a fost adus un lot tânăr. 

,,Sunt lângă eschipă din 2012, dar ne-am pus serios problema promovării de acum trei ani. Pot să vă spun, fără să încerc să minimalizez munca vreunei persoane, că antrenor și lot ca acum nu am avut de când sunt eu la echipă. De-aia am și câștigat campionatul marcând atâtea goluri. Paradoxal, nu am emoții pentru meciul de mâine. Dacă urmărim toate partidele noastre cu adversari tari din ultimul an constatăm că am făcut față cu brio presiunii din meciurile grele. Deci, am mare încredere în băieți. Dacă vom promova, baza sportivă de la Călimănești este pregătită și omologată pentru a treia ligă. Trebuie doar mici retușuri. Problema se pune la componenta financiară. Avem promisiuni din partea Primăriei Călimănești că va rămâne alături de noi, dar mediul de afaceri din stațiune este unul formidabil. O susținere din partea mai multor privați nu ar strica echipei și ar aduce câștiguri și sponsorilor” a declarat Andrei Vasile, patronul complexului turistic Casa Românească, omul care a susținut financiar și nu numai echipa.

Alături de el, în tot acest timp, a fost și primarul Florinel Constantinescu. ,,Eu am emoții, e normal să am. Nu voi putea fi la meci din motive personale, dar la retur voi fi alături de echipă. Nu mă întrebați despre meciul de mâine, vreau doar să ne calificăm. Primăria a fost alături de echipă și va fi în continuare, indiferent de liga în care aceasta va juca, dar este nevoie și de o mai mare susținere din partea unor eventuali sponsori” a spus edilul – șef. 

Tehnicianul Vasile Ilinca este unul din principalii factori care au dus echipa până la baraj. Și dacă va fi să fie echipa în Liga a treia, Ilinca trebuie apreciat enorm sub poalele Coziei. ,,Avem nevoie de dorință și determinare. Băieții trebuie să alerge mult pentru că jucăm cu o echipă organizată, echilibrată, comparabilă cu a noastră. Dacă vor respecta ceea ce le transmit, va ieși bine. Curtișoara are câțiva jucători care au jucat la Slatina. La ei trebuie să fim foarte atenți” a menționat Ilinca.

Dacă s-ar califica, echipa campioană a județului ar primi o susținere consistentă din partea Consiliului Județean (CJ) Vâlcea. ,,Sunt convins că echipa din Călimănești ne va reprezenta cu cinste județul și va trece cu bine și de barajul de promovare în Liga a treia. Așa cum am procedat și în cazul celorlalte echipe – Dăești, Costești și Horezu, le vom fi alături în continuare și vom sprijini financiar echipa din Călimănești, dacă va face pasul către eșalonul superior” și-a arătat susținerea președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Baftă, băieți!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like