Cupa Mondiala Rusia 2018: Cum arata topul favoritelor dupa primele partide

Au trecut doar 4 zile de la startul CampionatuluiMondial de Fotbal, perioada in care s-au inregistrat deja o sumedenie de surprize, incepand chiar cu victoria categorica a Rusiei (5-0 in fata Arabiei Saudite) din meciul inaugural, desfasurat vineri, 14 iunie. Desi gazdele au reusit sa impresioneze in mod placut la debut, adversara sa era cotata cu penultima sansa la acest turneu, astfel ca Rusia si-a pastrat pozitia in topul favoritelor (locul 13) afisat la agentia de pariuri online Unibet.

In cadrul aceluiasi clasament, Brazilia se afla in continuare pe prima pozitie, in ciuda semieseculuidin partida cu Elvetia, scor egal, 1-1. Cota pentru castigarea titlului de ,,Regina a lumii’’ a crescut de la 4.75 la doar 5.25 in cazul cvintuplei campioane mondiale, iar acest lucru nu este deloc surpinzator, sud-americanii creandu-si 20 de ocazii de gol fata de doar cele 6 ale elvetienilor, care merita felicitati pentru ca au reusit totusi sa ,,smulga’’ un punct din aceasta prima confruntare.

Lucrurile sunt total diferite in ceea ce priveste Germania, considerata inainte de startul turneuluifavorita numarul 2 la titlu (cota 6.00). Cu 4 titluri de campioana a lumii la activ, 15 meciuri oficiale fara infrangere si o posesie zdrobitoare (66%) in partida cu Mexic, selectionata antrenata de Joachim Low a avut o ,,dupaamiaza de caine’’in ziua primului meci din grupa, fiind invinsa cu 1-0 de selectionata celeimai nordice tari hispanice din America Latina. Drept urmare, iat-o coborand pe locul 4 in acest top, cu o cota de 9.00.

Pe locul secund, in locul Germaniei, urca Spania, a carei cota scade de la 6.75 (inainte de primele meciuri) la 6.00, in ciuda faptului ca nici ,,Furia Roja’’ nu a obtinut mai mult de un punct in partida de debut. Totusi, egalul 3-3 inregistrat in partida contra Portugaliei nu este deloc un rezultat prost, avand in vedere ca Ronaldo and.co sunt campionii Europei iar celalalte doua adversare din grupa sunt mai mult decat accesibile pentru ambele reprezentante ale Peninsulei Iberice (Maroc si Iran).

Cota Frantei (8.00) ramane neschimbata, insa reprezentativa cocosului galic urca o pozitie, pe 3, desi dupa parerea specialistilor s-a chinuit lamentabil impotriva Australiei. E drept ca nu este prima oara cand Franta porneste ,,cu frana trasa’’ iar daca Didier Deschamps reuseste sa aduca valorile din lot la un numitor comun, atunci francezii pot avea pretentii la titlu.

In cele din urma, Argentina coboara un loc, pe 6, dupa egalul cu Islanda (1-1), in care sud-americanii au avut o posesie zdrobitoare (73%), Messi a ratat un penalti iar ,,zeii fotbalului’’ au aratat ca nu raman indiferenti cand jucatorii unei tari atat de mici precum Islanda (325.671 de locuitori ) lupta cu atat de multa indarjire. Probabil ca statutul de debutanta la Cupa Mondiala al Islandei a fost compensat din plin de faptul ca nu orice nationala se poate lauda ca este sustinuta in Rusia de 10% din populatia tarii.

Una peste alta, suparat pentru amenda de 18 milioane de euro si cei doi ani cu suspendare primiti pentru infractiuni fiscale, Ronaldo are deja 3-0 in ,,meciul’’cu Messi, Neymar nu pare in cea mai mare forma desi meciurile echipei sunt comentate la postul TVT chiar de fostul presedinte Lula da Silva direct din puscaria in care este retinut, echipele mici au avut realizari mari si parca niciuna dintre favorite nu a convins pana acum. Totusi, sa nu uitam ca  tensiunea si spectacolul cresc de regula dupa primele partide, astfel ca asteptam cu nerabdare sa vedem cum vor arata favoritele in runda a doua.

You May Also Like