Explicația victoriei cu CSM București, prin mintea și sufletul antrenorului Florin Pera

Înt-un amplu material apărut în Gazeta Sporturilor (www.gsp.ro), antrenorul echipei SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Pera, a explicat și retrăit finalul jocului disputat cu formația CSM București. Derby-ul campionatului s-a decis la ultima aruncare, dar ca să se ajungă acolo, Pera a mutat ca la șah toată partida. Redăm mai jos textul din Gazeta Sporturilor, sursa online: https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/scm-rm-valcea-csm-bucuresti-20-19-florentin-pera-antrenorul-momentului-in-handbalul-feminin-explica-victoria-cu-csm-bucuresti-poate-ca-alt-antrenor-era-multumit-cu-egalul-578010.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

,,SCM Rm. Vâlcea a învins-o pe CSM București, 20-19. Florentin Pera, tehnicianul de la Vâlcea, bate a treia oară în ultimii doi ani pe CSM București, deși, pe hârtie are un lot mai slab valoric decât cel al „tigroaicelor”. 

Florentin Pera este omul care a reușit să readucă la Rm. Vâlcea spiritul Oltchimului, să repună echipă vâlceană din nou pe harta handbalului european. Dedicat meseriei pe care o face, antrenorul vâlcean își dorește enorm acum ca echipa să confirme și în Liga Campionilor, acolo unde, pe 4 octombrie, Vâlcea va reveni după o pauză de 6 ani. 

„Cine se gândea că CSM va suferi două înfrângeri în primele cinci etape la începutul sezonului? Nimic nu e jucat însă, noi trebuie să ne jucăm meciurile, unul câte unul, să le tratăm serios, cu multă rigurozitate. Sunt echipe valoroase, nivelul e unul ridicat în Liga Națională și pot fi multe surprize. „M-a surprins intrarea lui Cvijici. La Carmen Martin mă așteptam, știam că va reveni. Asta înseamnă că suntem respectați și luați în seamă de CSM. Au menajat mai multe jucătoare în ultimul meci cu Slobozia, în ideea de a le avea proaspete la meciul cu noi. Victoria este cu atât mai valoroasă”
Florentin Pera 

TACTIC A CÂȘTIGAT MECIUL 

Pera știa că nu se poate lupta pe faza de atac cu CSM București, că trebuie mai întâi să distrugă jocul bucureștencelor pentru a avea câștig de cauză.  

„Am arătat din nou că Vâlcea este o echipă puternică pe faza de apărare. Ne-am apărat bine la Crina, am întrerupt jocul lor, și mă bucur din suflet că am reușit să demonstrăm că suntem o echipă unită. E un start bun, cinci victorii din cinci meciuri, suntem la un nivel bun. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi ceea ce am realizat anul trecut am făcut-o datorită faptului că am fost modești. Și acum, trebuie să vorbim mai mult pe teren”, a spus Pera după jocul câștigat cu 20-19. 

A RISCAT ȘI A CÂȘTIGAT 

Mai erau 26 de secunde din meci, scorul era 19-19, iar Florentin Pera a cerut time-out. „Știu că le-am vorbit calm, nu faci nimic dacă le transmiți precipitare și ești agitat. Le-am spus să creadă în ele, să aibă răbdare. Am încercat să jucăm cât mai sigur, să nu ne grăbim cu o aruncare din situație nefavorabilă, având în vedere că eram fără portar”, a spus Pera. 

Probabil că prin fața ochilor i-a trecut și meciul din sezonul trecut, de la Rm. Vâlcea, tot cu CSM. Atunci Alicia Fraga Fernadez a marcat când mai erau 7 secunde și a egalat la 29. Numai că bucureștencele au repus rapid și au profitat de faptul că Vâlcea nu avea portar între buturi. Au câștigat cu 30-29, un gol care a stârnit multe controverse, muntenegreanca Radicevici, autoarea reușitei, fiind trecută de mijlocul terenului!  

„Am riscat și acum, la fel ca anul trecut. Am jucat fără portar, totul sau nimic. Poate că alt antrenor era mulțumit și cu rezultatul de egalitate, mai ales că aveam un om eliminat, însă eu mi-am dorit totul”, a subliniat tehnicianul. 

You May Also Like