FOTO. Susținere puternică pentru Adrian Comănescu în bătălia pentru AJF Vâlcea

Lansarea oficială a candidaturii arbitrului de Liga I, Adrian Comănescu, pentru funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal (AJF) a fost un bun prilej de consfătuiri, analize și concluzii pentru multe nume marcante ale fenomenului. Echipa lui Comănescu este formată din următorii: fostul președinte al echipei Damila Măciuca – Lucian Munteanu (vicepreședinte în cazul victoriei în alegeri), Superligă – Gabi Glodeanu (Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea), Liga a IV-a – Lucian Briceag (Viitorul Valea Mare) și Liga a V –a – Iulian Dinucu (Viitorul Voicești). 

Alături de aceștia, au mai participat la lansarea candidaturii, dar și la discuțiile de după, fostele mari glorii ale echipei Chimia Râmnicu Vâlcea: Lucian Catargiu, Marian Bașno, Dumitru Teleșpan, Gabriel Mangalagiu (antrenorul liderului din Superligă, Viitorul Dăești) și Cristian Lazăr. Și antrenorul echipei Minerul Costești, viceliderul Superligii județene, Marius Vlădoi a spus da invitației. De asemenea, în sală au mai fost prezenți și au luat cuvântul Jean Turmacu, președintele secției de fotbal a SCM Râmnicu Vâlcea, Marius Voican, reprezentantul echipei Stejarul Vlădești, Romeo Chelcea, liderul clubului de copii Sparta, cunoscutul fotbalist Alin Pufu și Dănuț Omeag, cunoscător și iubitor al domeniului, tatăl unui arbitru strivit în bătaie pe un stadion din județ. Comănescu a obținut o promisiune solemnă a unui mare arbitru recunoscut pe plan național care va conduce Comisia de Arbitrii în cazul victoriei în alegeri. 

Timp de aproximativ două ore s-au discutat problemele stringente al fotbalului vâlcean: calendarul, sistemul competițional din care rar promovează câte o echipă în Liga a III-a, arbitrajul, lipsurile grave ale corpului de observatori, implicarea administrativă și politică în fotbal, lipsa infrastructurii și amatorismul în omologarea stadioanelor, centrele de copii și juniori, lipsa autonomiei comisiilor d disciplină ș.a. 

Cooperativa  se predă greu

Întrucât Lazăr Constantin, președintele Comisiei de Disciplină, s-a retras din competiție și fostul primar de la Șirineasa, Dan Săraru, nu a confirmat candidatura, pentru șefia AJF se vor lupta Adrian Comănești și actual secretar general, Daniel Demetrescu (zis Zăpadă). Cooperativa de blaturi, arbitraje la comandă, negocieri de pedepse (etape de suspendare și cartonașe), netransparență și, implicit, corupție, va face tot posibilul să nu câștige Comănescu. Ar fi a doua oară când această grupare i-ar stopa ascensiunea în fruntea AJF, lăsând fotbalul vâlcean încă patru ani în cel mai sumbru anonimat și climat de neperformanță. Actualul președinte al AJF, Constantin Pintilie, îl susține pe Demetrescu. Alegerile vor avea loc vineri, 24 mai 2019.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like