Luptă echilibrată pentru câștigarea Conference League

Conference League, a treia competiție continentală organizată de UEFA, a ajuns în faza optimilor de finală. Încă au rămas echipe importante din Europa, ca West Ham United, Villarreal și Lazio Roma, astfel că lupta pentru câștigarea trofeului se anunță foarte echilibrată.

Programul optimilor de finală este următorul:

  • AEK Larnaca – West Ham United
  • Fiorentina – Sivasspor
  • Lazio – AZ Alkmaar
  • Lech Poznan – Djugardens
  • FC Basel – Slovan Bratislava
  • Sheriff Tiraspol – OGC Nice
  • Anderlecht – Villarreal
  • KAA Gent – Bașakșehir Istanbul

Partidele tur vor avea loc pe 9 martie, iar returul este programat o săptămână mai târziu.

Cum văd bookmakerii lupta pentru trofeu

NetBet Pariuri a publicat de ceva timp cotele la câștigarea trofeului, iar acestea sunt actualizate constant, după fiecare fază. Astfel, înaintea optimilor de finală, specialiștii agenției de pariuri online anticipează un duel foarte echilibrat pentru câștigarea trofeului, ce este reflectat și de cotele apropiate pe care primele favorite le au. Lupta o are favorită pe West Ham United (cota 4.50), dar imediat în apropiere se află Villarreal (cota 4.75), Lazio Roma (cota 5.50), Fiorentina (cota 7.00), Nice (cota 10.00) și AZ Alkmaar (cota 12.00).

Prezentarea principalelor favorite

West Ham United a câștigat cu punctaj maxim o grupă din care au mai făcut parte FCSB, Anderlecht și Silkeborg și a ajuns direct în optimile Conference League. Echipa a fost prezentă în stagiunea precedentă a Europa League, unde a fost oprită în semifinale de Eintracht Frankfurt. A fost cea mai bună prestație a „ciocănarilor” în cupele europene din 1976 încoace, când au pierdut finala Cupei Cupelor.

Villarreal s-a impus într-o grupă cu Lech Poznan, Hapoel Beer Sheva și Austria Viena. Este o echipă care în istoria recentă a fost prezentă adesea în cupele europene, inclusiv în Champions League. De altfel, anul trecut a reușit să o elimine pe Bayern Munchen din această competiție, o surpriză majoră la acel moment.

Lazio a ajuns în Conference League după parcursul din Europa League, iar în play-off a eliminat-o pe CFR Cluj. În tur a câștigat la limită, cu 1-0, iar meciul retur s-a terminat la egalitate, fără ca italienii să aibă vreo emoție în ce privește calificarea. În istoria recentă, cel mai bun rezultat al lui Lazio în cupele europene este sfertul de finală din Europa League, din 2018.

Fiorentina, în schimb, a terminat pe locul secund într-o grupă cu Istanbul BB, din care au mai făcut parte Hearts și RFS. În play-off, Fiorentina a învins cu 7-2 la general formația portugheză Braga. Toscanii au câștigat o Cupă a Cupelor în istorie, iar în acest sezon au revenit în cupele europene după o pauză de șase ani.

A cincea favorită este Nice, echipă care în vara anului trecut l-a cumpărat pe românul Rareș Ilie, dar acesta nu s-a impus și a fost cedat în Israel. Nice a câștigat o grupă cu Partizan Belgrad, FC Koln și Slovacko. La apariția precedentă în cupele europene, Nice a fost eliminată încă din faza grupelor din Europa League 2020/21, după ce a pierdut cinci meciuri din șase. 

AS Roma e prima campioană din Conference League

Conference League se află abia la a doua ediție. Cea inaugurală a fost câștigată anul trecut de AS Roma, care a învins-o pe Feyenoord cu 1-0 în finala de la Tirana (Albania), după un gol marcat de Zaniolo în prima repriză. Finala a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs. Cele două echipe au dat și golgheterii competiției – Cyriel Dessers – 10 goluri, respectiv Tammy Abraham – 9 goluri.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

🅿️

You May Also Like