SCM Râmnicu Vâlcea, victorie în “Derby de Oltenia”

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat fără nicio emoție „Derby de Oltenia” și e acum singura echipă cu maximum de puncte.

SCM Rm. Vâlcea a bifat astfel a 6-a victorie consecutivă în campionat, 27-23 la Craiova cu vecina de la sud, în Derby de Oltenia. A fost un meci controlat cu autoritate de echipa lui Florentin Pera, care a condus de la un capăt la altul. 

Apărarea vâlcencelor a fost imposibil de trecut în prima parte, iar portarul Marta Batinovici și-a continuat parcă recitalul început în meciul de Liga Campionilor, cu Bietigheim. Croata a avut 53% procentaj la mingile apărate în primele 30 de minute, dând aripi coechipierelor în ofensivă. 

Cu o viteză în plus față de doljence, dar și profitând de multele absențe de la gazde, Vâlcea a intrat la pauză cu 6 goluri avantaj: 14-8. În partea a doua, Pera a schimbat liniile, iar Craiova a prins curaj. Pivotul Bobana Klikovac le-a dat mari bătăi de cap campioanelor pe semicerc, iar Vizitiu și-a calibrat aruncările, anunțându-și revenirea la echipa națională. 

Craiova s-a apropiat, dar Vâlcea nu a tremurat nicio secundă. Samara da Silva și Norgaard au marcat gol după gol în partea a doua, iar Vâlcea s-a impus lejer, cu 27-23. 

You May Also Like