Top atleți care au rescris istoria sporturilor de astăzi

Description: Află care sunt sportivii care au obținut cele mai importante recorduri ce au schimbat istoria sporturilor la nivel global. Top cei mai buni atleți.

Istoria sporturilor nu încetează să înregistreze noi și noi recorduri despre care oamenii își vor aminti peste câteva generații. Așa cum s-a schimbat istoria jocurilor de cazinou și noile platforme digitale prezentate pe www.cazinoro.com schimbă modul de joc, așa a fost rescrisă și istoria sporturilor. România se poate mândri cu prima gimnastă a lumii, Nadia Comăneci, care, la 14 ani, în 1976, la Montreal, a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale. Asemenea ei, alți atleți din întreaga lume, au reușit să schimbe sporturile în care au activat, recordurile lor fiind, în anumite cazuri, de neîntrecut.

Atleți care au schimbat nu doar istoria sportului, ci și pe cea a oamenilor

Muhammand “The Greatest” Ali a disputat 61 de lupte de-a lungul carierei, cu 5 înfrângeri și 56 de victorii (37 prin KO). A câștigat trei titluri de campion mondial la categoria grea și este boxerul care a schimbat conceptul de box. Este cel mai prestigios atlet din acest sport și unul dintre oamenii care au contribuit în mod decisiv la promovarea sportului la nivel global.

Fotbalul a stabilit numeroase recorduri și a oferit o multitudine de sportivi inegalabili. Însă doi dintre aceștia, Pele și Maradona, vor reprezenta punctele de referință pentru orice fotbalist care activează în prezent și viitor. Pele înseamnă 1363 de apariții pe terenul de fotbal, 1281 de goluri marcate și 3 Cupe Mondiale (din cele 5) pentru Brazilia. Maradona a reușit să “câștige” de unul singur titlul de campioană mondială pentru naționala Argentinei în 1986. Stilul unic de joc, perseverența și dorința de a fi cel mai bun l-au ajutat să fie unul dintre reperele globale în materie de fotbal.

Carl Lewis este sportivul care a demonstrat că în atletism poți să fii polivalent și să stabilești și recorduri. În dreptul numelui sau stau 10 medalii olimpice (dintre care 9 sunt din aur) la săritura în lungime, proba de ștafetă masculin 4x100m, dar și la probele de 100 și 200 de metri. Roger Federer deține recordul de 310 săptămâni pe primul loc în clasamentul ATP la masculin și are 101 titluri câștigate în competițiile internaționale la tenis. În tenisul feminin, Serena Williams reprezintă sportivul absolut, care a obținut până în prezent 73 de titluri în carieră.

Tiger Woods a rescris istoria golfului, cele 10 titluri de campion PGA fiind un record care poate fi cu greu egalat. Lumea baschetului, asemenea fotbalului, prezintă o mulțime de sportivi care merită atenția tuturor. Numai că, atleții precum Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Air Jordan, Kareem Abdul-Jabbar sau Wilt Chamberlain, reprezintă cei mai importanți sportivi din acest domeniu. Wayne Gretzky este cel mai bun marcator al Ligii Naționale Americane de Hochei (NHL). Cele 20 de sezoane petrecute pe gheață și stilul său de joc l-au transformat în sportivul care a redefinit tot ceea ce înseamnă hocheiul pe gheață.

Lista sportivilor care au rescris istoria sporturilor în care au activat este mult mai extinsă. Pe ea se regăsesc Althea Gibson (a excelat atât la golf, cât și în tenis), Jesse Owens (4 medalii de aur la atletism la Jocurile Olimpice din 1936 din Germania) sau Wilma Rudolph (3 medalii de aur la atletism la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960 ). Toți acești atleți reprezintă modele și exemple de urmat pentru sportivii actuali și din viitor despre ceea ce înseamnă sportul atât la nivel individual, cât și la nivel de colectivitate.

℗Articol publicitar

You May Also Like